sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Muiden kommentit hämmensi

Kesä 2013 oli siis mennyt ja 23.8. oli taas kerran kehonkoostumusmittaus. Tässä sen kerran tulokset lukuina:

paino  79,5 kg (painoindeksi alle 30)
kehon rasva-%  40,3
kehon neste-%  43
viskeraalisen rasvan arvo  9

Painoni alkoi siis luvulla 7! Jee! En itse edes muista milloin se on ollut niin alhainen viimeksi. Nyt painoa oli siis alkuun verrattuna -12,3 kg. Kuten aiemmin kirjotinki niin keväällä sain uuden draivin treenaamiseen päälle. Kevääseen mennessä - 10 kk:n aikana - oli pudonnut melkeinpä sama määrä kuin nyt kesän kolmen kuukauden aikana.

Nyt laihtuminen näkyikin jo. Tästä sain hyvinkin erilaisia kommentteja. Oli tietysti paljon kannustavia kommentteja ja sain aikaa varmaan muutaman "jos toiki pystyy niin miksen minäkin" -reaktion. Oli myös neutraaleja olan kohautuksia.

Mutta pahiten loukkaavia olivat negatiiviset kommentit. Joku epäili - olen siis aiemminkin laihtunut vähän ja lihonut saman korkojen kanssa takaisin - että pysyykö kilot tällä kertaa poissa. Joku vähätteli kilojen määrää vielä tässä vaiheessa, ja minä luin rivien välistä, että sanojan mielestä kiloja oli liikaa vielä ainakin kaksi kertaa tuon pudotetun verran. Tässä olin melkein samaa mieltä, mutta kuten aiemmin totesinkin, niin halusin tämän olevan viimeinen laihdutuskuuri ja pikemminkin elämäntapamuutos, eli että hiljaa hyvä tulee. Ja tähän joku puuttuikin, että miten en ole saanut vuodessa tuon enempää kiloja pois. Lisänä oli muutamia, jotka halusivat minun lopettavan koko laihduttamisen. Kenellä oli syynä se, että muutuin liikaa - en ollut enää se pyöreä pirteä Pii - tai kenellä se, että heillä itsellään ei ollut samaa itsekuria tehdä samoin. Siis kateellisia ihmisiä.

En tehnytkään - enkä tee vieläkään - tätä koko muutosta kuin itselleni. Sanokoot muut mitä vaan, niin jatkan juuri sen verran ja niin pitkään, että minulla on hyvä olla ja siten jaksan olla muiden kanssa iloisempi. Tässä pidän pääni ja olen itsekäs - tiedän sen - mutta nyt kerrankin saan olla, siihen olen antanut luvan itselleni. Ja siihen pitäisi kaikilla olla kysymättä lupa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii