perjantai 28. maaliskuuta 2014

Poissa kotoa - haastavaako?

Syyskuussa 2012 pidin hieman lomaa. Olimme mieheni kanssa Belgiassa pitkän viikonlopun verran.

Tämä tiesi sitä, että treenit ja ruokailut saivat uuden ympäristön. Samalla tuli siis uusia haasteita. Emme asuneet hotellissa, joten kuntosalia ei ollut käytettävissä. En halunnut stressata tällä asialla itseäni, joten katsoin tärkeämmäksi, että syön niin hyvin ohjeiden mukaan kuin tilanteeseen nähden pystyn. En pystynyt punnitsemaan ruokia, vaan jouduin käyttämään muutaman viikon aikana oppimaani ravintotietoutta noin niinku silmämääräisesti. Myöhemmillä matkoilla olen jo osannut tutkia etukäteen liikuntamahdollisuudetkin päiväohjelmiin mukaan.

Majapaikkamme palveluihin kuului ainoastaan yöpyminen, joten syöminen oli kaikki etsittävä muualta. Otinkin yhteyttä lähellä olevaan hotelliin jo kotoa käsin ja kysyin, että onko meidän mahdollista käydä aamiaisella heidän ravintolassaan. Ystävällisesti vastaus tuli jo saman päivän aikana, ja asia järjestyi ilman muuta eli maksoimme vain kaksi aamiaista respaan. Tämän kyseisen hotellin aamiainen olikin tosi runsas ja saimme hyvän tankkauksen päivän alkuun.

Koska loma oli kaupunkiympäristössä, oli meillä liikuntamuotona kävely ja ruokapaikkoina ravintolat. Liikkuminen ei ollut kovin rasittavaa, joten syöminen piti miettiä myös suht koht kevyeksi. Suosinkin salaatteja, hedelmiä ja paljon vettä. Ensimmäisen illan fileepihvi kasviksilla oli liha-annoksista se parhain. Lisäksi löysimme toisena päivänä pienen ravintolan, jossa tarjoiltiin aivan suussa sulavaa lohivoileipää runsaalla vihanneslisäyksellä. Kaikista annoksista jätin vain perunat, pastat ja riisit syömättä ja kastikkeet vain maistamisen tasolle.

Yhteenvetona voisi sanoa, että kyllä matkallakin voi elää terveellisesti eikä elämäntapamuutos tarkoita kaikesta kieltäytymistä. Ja mikäli lomalla tulee syötyä liikaa tai vääränlaista ruokaa eikä liikkuminenkaan ole riittävää, niin paluu arkeen tuokoon myös paluun terveelliseen ruokaan ja treenaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii