perjantai 28. maaliskuuta 2014

Qigong - kiinalainen energiaharjoitus -kokeilu

Kuten viimeksi lupailin, niin kerron miten kävi uuden liikuntakokeiluni kanssa.

Ajattelin, että kun käyn kuntosalilla ja sen lisäksi kävelen tai pyöräilen, niin voisin kokeilla jotain rauhallista liikuntamuotoa vastapainoksi. Etsin ja vertailin eri juttuja ja sitten huomasin, että aivan kotini lähellä on paikallisen aikido-seuran järjestämä Qigong-kurssi alkanut, mutta mukaan voi vielä mennä.

Täältä voit lukea lisää, siitä mitä on Qigong: http://www.suomenqigong.fi/6 ja sivuilta löytyy tietoa, missä lajia voi harrastaa.

Menin seuraavan viikon tunnille avoimin mielin, koska vaikka olin lukenut mitä qigong on, niin ei mulla ollut kuitenkaan hajua mitä tunnilla tapahtuu. Ensimmäinen tunti oli aika hämmentävää. Tämä oli aivan erilaista kuin kuntosaliharjoittelu ja uutuus viehätti hieman. Liikkeet, joita kuvailisin - tästä älkööt kukaan lajin harrastaja loukkaantuko tai suuttuko - vähän samanlaisiksi kuin mitä olen nähnyt tv:ssä eli sellasta kiinalaista aamuvoimistelua pitkin hitain liikkein tehtyä harjoittelua.

Tässä on pari videota, jotka löysin netistä. Näissä olevia liikkeitä harjoiteltiin myöhemmin:
https://www.youtube.com/watch?v=6Zn_d2D15Q4
https://www.youtube.com/watch?v=2UZyuPEOm_U

Kävin muutaman kerrankin tunneilla seuraavina viikkoina, mutta en tuntenut saavani mitään kipinää lajin harrastamiseen. Alkuun tuntui, että tarvitsisin tuollaista rauhoittavaa harrastusta kuntosalin - siis voimaharjoittelun - kaveriksi, mutta mitä enemmän tein muuta, sitä vähemmän kaipasin Qigongia. Jotenkin vaan treenaaminen piti tuntua ja piti hengästyä, ja treenaamisen jälkeen olla kaikkensa antanut olo. Sitä olotilaa en saanut Qigong-tunneilta, joten harrastus jäi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii