perjantai 28. maaliskuuta 2014

Seuraava mittauspäivä 11.9.2012

Loman vuoksi olin siirtänyt yhden pt-tapaamisen ja seuraava tapaaminen koittikin heti ulkomaanmatkan jälkeen. Hiukan jännitti, että mitähän tulokset sanoo. Edellisestä mittauksesta oli viisi viikkoa. Tässä sama lukuina:

Paino oli pudonnut 1,2 kg
Kehon rasvaprosentti pienentynyt 0,7 prosenttiyksikköä
Kehon nesteprosentti oli aivan sama kuin aiemminkin (39%)
Viskeraalinen rasvan arvo oli pudonnut 12 -> 11
(viskeraalisesta rasvasta lisää infoa mm. sivulla: http://www.kuntovinkki.com/viskeraalinen-rasva-eli-sisaelinrasva-piileva-terveysriski/).

Fiilikset olivat vähän ... noh voisiko sanoa alamaissa. Näinkö pieniä muutoksia? Mutta kai tämäkin on sitä lajia asioita, että hiljaa hyvä tulee ja että kun hitaasti etenee niin pysyykin paremmin hyvänä jatkossa. Eikä tässä ollutkaan - eikä ole vieläkään - kyse ainoastaan laihduttamisesta vaan kokonaisvaltaisesta elämäntapamuutoksesta. Eli tulee opetella uusi elämä terveellisen ruokavalion ja liikkumisen kanssa.

Sain eväiksi pt:ltä seuraaville viikoille koventaa hieman salitreeniäni eli nostaa painojen määriä - mikäli alkupainot tuntuivat helpohkoilta - ja salin lisäksi lisätä vähän muuta liikkumistani. Tämä jälkimmäinen lisäys ei tahtonut kyllä onnistua ajan puutteen vuoksi - muka. Kyllä sitä aikaa varmasti olisi ollut, vaan ei muka jaksanut. Näistä muka-jutuista sainkin pt:ltä varovaisia nuhteita. Annoinkin hänen ymmärtää, että voi kyllä käskeä ihan reilustikin ja napakasti, mutta takaisin tuli vain kommentti, että hän neuvoo ja ohjaa mutta työn teen itse jos niin haluan. No niinhän se onkin, mutta joskus olisin kaivannut kyllä selkeitä käskyjä neuvomisen sijaan.

Kuten aiemmin mainitsin kirjoituksessani Personal trainerin tapaaminen 6.8.2012, tulee välitavoitteita asettaa, ja tässä kohden pt:n kanssa sovimme, että seuraavassa mittauksessa paino alkaisi luvulla kahdeksan. Itse mietin, että jospa ottaisin myös tavoitteeksi kokeilla jotain muutakin liikuntamuotoa kuin kuntosalia ja kävelyä/pyöräilyä. Siitä kokeilusta seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii