keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Hölkkäkokeilu

Treeneissä oli jo viime syksynä puhetta pt:n kanssa, että jossain vaiheessa voisin kokeilla kävelylenkillä ottaa pieniä pätkiä myös hölkäten. Kokeilin tätä syksyllä, mutta silloin hölkkääminen ei tuntunut lainkaan hyvälle. Pt tuumasikin, että kokeillaan myöhemmin uudestaan, ja nimenomaan siinä vaiheessa kun painoa on vähemmän.

Syksystä on paino pudonnut noin seitsemän kiloa ja tänään päätinkin kokeilla hölkkää uudestaan. Venyttelin kotona hyvin ja lähdin alkuun reipasta kävelyä. Latupohja on hiukan pehmeämpi alusta kuin asfaltti, joten metsään mars. Kelikin oli hieno ja aurinkoinen joskin viileä ja tuulinen.


Kävelin yhden valotolpan välin ja hölkkäsin yhden. Syke nousi vain vähän. Tein tätä hölkkäämistä nyt alkuun lenkin aikana vain neljä tolpanväliä. Kaikissa juoksemisen aloitusohjeissa on, että pitää malttaa aloittaa rauhallisesti. Olisikohan tämä tahti nyt tarpeeksi rauhallinen? Tää oli siis vitsi, mutta totta toinen puoli. Polven kanssa olen ollut lähes 30 vuotta niin vähällä juoksemisella kuin vaa voi olla, koska polvi on ollut kipeä nivelrikon takia. Lopun matkaa kävelin taas reippaasti. Kotona tein vielä loppuvenytykset.

Tämä ei pitkän pitkä treeni ollut eikä kovin raskaskaan, koska huomenna menen salille treenaamaan ja tarkoituksena tänään olikin olla ulkona ja ottaa hyvä hapetus ja venytellä.

Nyt on polkupyöräkin huollettu ja kunhan aamut vähän olisivat lämpöisempiä, niin pääsisin salille pyörällä. Nyt tuo viima vielä tuntuu liiaksi ilkeeltä korviin, joten varron muutaman päivän. Huomenna siis kävellen salille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii