sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kokonaisvaltaista muutosta

Nyt näyttää taas olevan päivä, jolloin saan kirjoitettua monta postausta (ei meillä lasketa, mutta tämä on jo neljäs).

Lupailin aiemmin, että käsittelen aihetta "on muutakin elämää kuin laihduttaminen". Kyllä. Taidan olla sen tyypin ihminen, että kun jotain ryhdyn tekemään, niin siihen uppoudun täysillä ja muu meinaa jäädä syrjään. No niinhän tässäkin meinasi käydä.

Kun loppukesästä 2012 lähdin kohti kuntosalia tyttären mukana, en osannut ajatellakaan että mistä tilanteesta itseni löydän reilun vuoden päästä. Toukokuusta 2013 alkaen on työttömänä ollut aikaa vaikka muillekin jakaa ja päätinkin, että nyt vedetään kunnon draivi päälle treeneissä ja paneuduin muutoinkin elämänmuutokseen sata lasissa.

Jotkut kommentoivat jo ympärillä, että osaanko enää muusta puhuakaan kun laihduttamisesta, treenaamisesta, ruokien kalorimääristä tai terveellisestä elämästä. En osannut. Tämä oli minulle aivan uusi maailma. Imin jokaisen uuden asian aivan täysillä ja halusin vaan koko ajan tietää lisää ja kertoa asiasta tietysti muillekin innoissani. Entisestä liikunnan vieroksujasta oli tullut liikunnan harrastaja ja roskaruokien syöjästä oli tullut terveellisen ruuan ystävä.

Kyllä tässä heikkoa hirvitti jo tämä vauhti, ja tuossa himmailujaksossa huomasin itsekin, että olen unohtanut tosiaan kaiken muun. Ja nyt oli aika tehdä siihen muutosta. Psykologin kanssa keskustelimme myös asiasta ja sainkin paljon mietittävää.

Olen - ainakin jollain tasolla - luova tyyppi ja mietinkin jo uutta ammattia itselleni. Mietintää kesti vain hyvin lyhyen hetken, ja tulin siihen tulokseen, että ammattini saa olla, mutta lisään harrastuksiini jotain luovaa. Ja siitä niitä ajatuksia sitten lähti. Tämän blogin kirjoittaminen oli jo tuolloin mielessä, mutta vielä kehitteillä, joten tämä ei vielä vuoden lopulla tullut kuvioon mukaan. Sen sijaan neulominen, kirjojen lukeminen, uusien liikuntalajien etsiminen eli kaikenlainen vaihtelu tuli. Lisäksi joitain ideoita jäi vielä kehiteltäviksi.

Myöhemmin annoinkin palautetta/kiitosta pt:lleni, että oli kuvainnollisesti kääntänyt minut ja tuupannut toiseen suuntaan eli että pidettiin tämä valmennustauko. Se oli juuri tähän kohtaan tosi hyvä juttu, joten suuri kiitos siitä hänelle.

Vaikka alkuun tämä olikin vaan laihdutusprojekti, niin kyllä tässä on nyt jo laitettu uusiksi koko mummu ulkoa sekä sisältä, fyysisesti sekä henkisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii