tiistai 29. huhtikuuta 2014

Mikäs selkää ny vaivaa?

Salil eka ... no en ihan ollu salilla eka vaikka sinne tyttären kanssa vähän yli kuus aamulla mentiinkin.

Mennessä olin pikkasen miettinyt tehdä kevyttä treeniä, koska selkä on vihotellut. Nyt kun saliohjelmaan tuli maastavetoja ja olen muutenkin lisännyt painoja liikkeisiin, niin jotain on selässä nyt tapahtunut. Ja kun en ole varma onko nyt kyseessä normaalia lihaskipua vai onko joku asento ollut liikettä tehdessä väärä, pitää olla varovainen.

Tein lämmittelyt kuntopyörällä intervallityyliin ja reisissä tuntui vähän tukkoselta. No höh. Eikö tässä nyt saakaan tehtyä ku tosiaan jotain tosi kevyttä? Venyttelin varovasti jalkoja ja selkää, ei tuntunut pahalta eikä ollut kipuja. Päätin kuitenkin tehdä maastavedot vain 15kg:n ja 18kg:n levytangoilla - leveällä jalka-asennolla. Selkä oli ihan ok.

Sitten kyykkyjä käsipainot olkapäillä ja lopuksi kuntopiiri aikaa vastaan. Tänään sain taas 7 sekuntia nipistettyä aikaa paremmaksi, yes! Hyvä fiilis. Punnerrukset eivät vielä ole minua tyydyttävät, koska teen ne tosi kevyellä mummutyylillä, mutta lihakset paranee koko ajan ja toivon että joku päivä teen punnerrukset ihan suorin vartaloin. Vai onko tekniikassa jokin mitä en vaa nyt hoksaa?

Ton selän kanssa koetan tosiaan olla varovainen. Niin paljon olen kuullut ja lukenut selkävaivoista, että en haluaisi itselleni mitään pysyvää vammaa selkään. Venyttelyjä täytyy tehdä tänäänkin ja seuraavan kerran kun menen hierontaan, saa hieroja tutkia mikä hänen mielipide on. Löytyykö selästä jokin jumi vai onko vaan nyt oudokseltaan rasittunut enemmän kuin aiemmin. Itse epäilen, että leveän selkälihaksen alaosa on se ongelmakohta. Kiputuntuma on pahin silloin, kun teen tuolle alueelle äkkinäisen venyttävän liikkeen. Hmm ... kaippa se selviää hierontapöydällä sitten viikonloppuna. Siihen saakka kuuntelen kroppaa ja venyttelen varovasti selkää kuulostellen.

Tässä ohjetta venytyksiin - sivustolta löytyy muitakin hyviä ohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii