lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tarvitsen lisää tietoa

Kuten olen jo aiemmin kertonutkin, että tämä elämänmuutosprosessi on saanut minut haalimaan tietoa aina vaan lisää ja lisää. Nettiä selaan melkeinpä päivittäin, kirjastosta lainaan kirjoja ja olen yhden ostanutkin. Näiden lisäksi olen lukenut useitakin liikuntalehtiä.

Netistä luen liikuntablogeja, katson YouTuben videoita - esimerkiksi venyttelyohjeista, liikkeiden tekniikasta tai kahvakuulatreeneistä - ja etsin uusia ruokaohjeita.

Tällä hetkellä minulla on kaksikin kirjaa yöpöydälläni: T.J.Murphy/Crossfit sekä Jan Sundell/Ikiliikkujan lihaskunto- ja ravitsemusopas. Ensimmäinen on oppaana tulevaan uuteen harrastukseeni crossfitiin - jonka hyvin todennäköisesti aloitan vasta syksyllä - ja toisesta saan lisää tietoa lihaskuntoharjoittelusta ja ravinnosta.


Lehtiä olen ostanut muutamiakin: KuntoPlus, Kg, Fit ja Juoksija. Tällä hetkellä KuntoPlus tulee tilattuna ja muita ostan irtonumeroina jos huomaan lehdissä jotain kiinnostavaa.

Näiden kaikkien lisäksi tietysti kyselen - varmaan jo ihan riesaksi saakka - pt:ltä kaikkea ja kerään kavereilta ja tutuiltakin kokemuksia ja hyväksi havaittuja juttuja. Tietoa tulee lisää koko ajan, mutta tässäkin täytyy pitää järki mukana. Jos en ole varma, että onko tieto varmasti oikein - tässä tarkoitan nyt lähinnä tieteellisiä tutkimuksia - ja luotettavasta lähteestä, kannattaa olla epäilevä ja ottaa asiasta tietoa muistakin lähteistä. Ja kaikki jututhan eivät ole faktoja juuri minun kohdallani ja päde juuri minun tilanteeseen. Soveltamista täytyy tehdä ja kokeilla, ja vähitellen rakentaa sitä hyvää mikä itselle sopii, niin liikunnan kuin ravinnonkin suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii