sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Taukoa pt-valmennuksessa

Pt:n kanssa oli nähny lokakuuhun 2013 mennessä jo reilun vuoden ajan ja tapaamiset oli 2-4 viikon välein. Nyt keskusteltiin, että pidetäänkin valmennuksessa pieni tauko - yhteensä melkein 3kk - ja opettelen tauon aikana olemaan riippumattomuustilassa pt:iin nähden. Tämä tarkoitti sitä, että sovimme ajankohdan - tammikuulle 2014 - ja siihen saakka treenaisin ja noudattaisin annettua ruokavaliota itsekseni. Mieleen tulevat kysymykset käsiteltäisiin seuraavalla tapaamisella.

Tähän taukoon oli monta syytä - joita en aio kaikkia ruotia tässä sen tarkemmin koska osa on yksityisiä asioita - ja tuolloin ainakin minusta tämä oli melko haastavaa aikaa. Olinhan jotenkin saanut tukeutua pt:n ohjaukseen ja neuvoihin, mutta nyt tuli pärjätä omillaan. Tiesin, että tämä on kyllä edessä jossain vaiheessa, koska enhän voi loppua ikääni olla valmennuksessa. Jotenkin sain puhtia laihdutukseen siitä, että joku kontrolloi testein välillä että missä mennään.

Tein samaan malliin viikkosuunnitelmat treeneihin ja punnitsin ja merkkasin syömiset ylös. Seurasin tilannetta oman vaa'an avulla ja treeneissä huomasin, että painojakin voi lisätä. Hain tietoa mieltäni askarruttaviin kysymyksiin itse ja treeneihin tuli vaihteluakin kuntosalin ulkopuolelta. Eli kaipa tässä yksinkin pärjää. Tietoa ja ohjeita olin saanut jo niin paljon, että nyt vaan soveltamaan oppimaansa arkeen. Mittauksethan sen sitten näyttävät tauon jälkeen, mitenkä onnistun.

Tauon aikana kävin myös mentaalivalmennuksessa eli psykologin luona muutaman kerran. Tästä ei sisällöllisesti myöskään sen enempää, mutta voin sanoa, että hyvää tämäkin teki. Joskin kaipasin oikeastaan sellaista psykologia, jolla olisi vähän enemmän urheilu- tai laihdutusasioiden kanssa ollut kokemusta.

Tauko antoi minulle myös ahaa-elämyksen siitä, että kaikki tekemiseni oli jotenkin nivoutuneet laihduttamiseen ja treeneihin ja ruokaan. Pieni herätys siis siihen, että onhan muutakin elämää kuin nuo edellä mainitut asiat. Tätä voisinkin käsitellä erikseen seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii