maanantai 14. huhtikuuta 2014

Uudenlaista treeniä

Tammikuussa keskustelin pt:n kanssa motivaation puuttumisesta ja siitä, että tarvitsisin treeneihin jonkun uuden jutun jatkoon. Kropassakaan ei tuntunut olevan oikein mitään kehittymisen merkkejä. Ei ainakaan minun mielestä. Salille Forever Lahteen tuli vuoden vaihteessa uusi crossfit-sali ja uusi laji kiinnosti. Helmikuun tapaamisella pt:n kanssa oli puhe käydä uusi saliohjelma läpi ja sitä ennen miettisin vielä itsekin motivaatiota parantavia vaihtoehtoja.

Helmikuun tapaaminen toikin sitten muutoksia. Uusi saliohjelmani oli crossfit-harrastukseen suuntaavaa treeniä. Alkuun oli intervallityyppinen lämmittelyosuus nostamaan sykettä ja lämmittämään lihaksiston. Tämän jälkeen tuli voimaosio - jossa liikkeinä oli maastaveto leveällä jalka-asennolla ja kyykky + pystypunnerrus käsipainoilla - ja viimeisenä kuntopiiri - jossa neljä erilaista liikettä tehdään 10 toistoa ja neljä kierrosta - aikaa vastaan. Tähän treeniin ei mene kuin 35-40 minuuttia, mutta voin sanoa, että kyllä on mummu puhki sen jälkeen. Nyt oli uutta haastetta ja varsinkin tuo kuntopiiri aikaan vastaan on melko koukuttava. Joka kerta haluaisin saada siinä nopeamman ajan.

Crossfit-harrastuksen aloitus siirtyi tässä vaiheessa vielä myöhemmäksi, koska tulimme pt:n kanssa siihen tulokseen - tai siis pt kertoi mitkä olisivat hyvät ja huonot puolet aloittaa tässä vaiheessa harrastus ja minä päätin mitä teen - että tällä hetkellä olisi vielä muutamia juttuja hyvä opetella tai parantaa hieman, jotta crossfitista saisin paremman hyödyn. Olin samaa mieltä heti ensimmäisen uuden treenin jälkeen. 

Muutaman viikon ajan tein tätä uutta ohjelmaa ja sitten tuli taas kyllästyminen. Nyt allekirjoitan sen väitteen - oikeastaan ensimmäistä kertaa - että saliohjelmaa tulee uusia tai vaihtaa parin kuukauden välein. Näin kroppa saa uusia ärsykkeitä lihaksistoon ja tulee kehittymistä. Otin itse tässä vaiheessa vanhoista saliohjelmista omia koosteita ja koetin saada niilläkin vaihtelua. Mutta silti jotain uutta haastetta taas kaipasin.

Nyt pt heitti haasteen - mitä vieläkin vähän tässä mietin - ja se oli, että mun tulis opetella tekemään yksi leuanveto eli 1 leuka. Jaahas. Täytyy myöntää että houkuttelee opettelemaan, mutta en ole vielä kokeillut. Jää nähtäväksi miten mummun käy tässä haasteessa. Kerron myöhemmin kyllä siitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii