maanantai 5. toukokuuta 2014

Mietteitä treenivaatteista ja -tavaroista

Tällanen - entinen - sohvaperuna kun aloitti liikuntaharrastuksen, ni ei kaapista alkuun löytynyt minkäänlaista treenivaatetta. Ja nyt voi sanoa, että kaapissa ei paljoa muuta olekaan kun liikuntaan sopivia kuteita.

En ole koskaan ollut niin hyvätuloinen, että olisin saanut hankittua treenivaatteita ja -kenkiä sieltä parhaasta päästä - lue: kalliista päästä. Aina on ollut tyytyminen hyviin ja halpoihin, eli sellasiin "menettelee" vaatteisiin. Haittaaks se? Tällä iällä on jo oppinut, että ei se haittaa. Kukin menee niillä mitkä tuntuu hyvältä ja mihin on varaa. En siis ole tekstiililiikkuja - en halua vielä itsestäni käyttää liitettä -urheilija.

Huhtikuun aikana tuli postiluukusta jos jonkinlaista urheilukaupan mainosta ja kieltämättä teki mieli hakeakin muutama uusi treenivaate. Jarruttelen innostustani ja odottelen vähän ja sitten jäljelle jää se, mitä ihan oikeasti tarvitsen.

Ihan tämän elämäntapamuutoksen alussa hankin itselleni treenikengät - tässä käytin urheilukaupan asiantuntijaa apuna - ja verkkarit. Paitoja löytyi kaapista. Ja silloin kun tein sopimusta salille, oli puhe esittelijän kanssa - nainen - että hyvät urheiluliivit ovat aika lailla must. Ja tämän allekirjoitan kyllä. Niissä ei kannata säästää.

Myöhemmin olen tarpeen vaatiessa lisännyt vaatepinoihin housuja, paitoja, sukkia - talvella on hyvä olla lämpöiset sukat niin välttyy flunssalta kun jalat ei kylmety - ja talveksi ostin nastakengät ja lämpöisen mutta kevyen ulkoilupuvun. Talvella ulkoliikunta minulla on ollut suurimmaksi osaksi kävelemistä, niin en ole tarvinnut siihen hankkia välineitä.

Kun alotettin pelaamaan kössiä tyttären kanssa, niin samat sisäliikuntavaatteet saivat kelvata. Mailan sain vuokrattua hallilta. Joten tähänkään ei rahaa palanut paljoa.

Liikunnan lisääntyessä ja painon pudottua on aika taas katsoa kaappiin ja miettiä uusimista ja täydentämistä vaatevarastossa. Listalla ovat ulkoverkkarit ja sitten aion käydä urheilukaupan kenkäexpertin luona mittauttamassa jalat, että astunko vasemmalla jalkaterällä jotenkin hassusti, kun nilkka vähän kipottelee.

Treenitavaroista vielä, että vesipullo on tosi tärkeä olla treeneissä mukana. Ainakin minulla se pitää olla, jotta muistan juoda vettä tarpeeksi. Salilla mukana on pieni hikipyyhe ja salihanskat. Hanskat on koekäytössä tyttäreltä, jotta tiedän että minkälaiset ostaisin itselleni - siinä siis toinen hankinta. Painot pysyvät - minulla ainakin - paremmin käsissä kun on hanskat. Hikiset kädet luistaa liikaa eikä ote pidä.

Kohta kun ilmat aamustakin lämpiää vielä hieman, alkaa minullakin ulkopyöräilykausi ja hyvä reppu on a ja o pyöräillessä. Hankin sen talvella ja kriteerit hinnan lisäksi olivat, että reppu olisi suht pieni ja kevyt, mutta kuitenkin riittävä ja että siinä olisi pehmeät olkaimet ja hyvät heijastimet ja se istuu hyvin selkään. Ja sellaisen sain. Vai mitä luulette, näkeekö muut minut tarpeeksi hyvin pimeässä/hämärässä?


Sitten tietysti minulla on näitä - ei mitään välttämättömiä ainakaan alkuun - mittauslaitteitakin. On sykemittari ja askelmittari ja kännykän sekuntikello toimii ajanottovälineenä esimerkiksi kuntopiiriä tehdessä. Nämä kaikki on minulla sellaisia perusmittauslaitteita eikä mitään pienoistietokoneita. Tietokone kotona on sitten se väline, johon kirjaan treenipäiväkirjaani ja se on tällä hetkellä ainoastaan itseäni varten. Suunnittelen siihen treenit ja kirjaan sitten toteutuneet jutut ja niiden mittaustulokset ja joskus fiiliksiäkin laitan ylös.

Alku aina hankalaa - niinkun sananlaskukin sanoo - mutta kyllä kaikkeen oppii. Ei minullakaan ollut alussa hajuakaan vaatteista ja välineistä, mutta kyselemällä ja tietoa etsimällä ja kaupoissa vertailemalla kukin löytää omat sopivat vaatteet ja tarvitsemansa välineet. Ihan varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii