keskiviikko 19. elokuuta 2015

Meillä on vieras

Viime viikolla sain aika kivan puhelun. Vanhempi tytär soitti ja kysyi että voisinko ottaa yhden kissan meille lisää. Pentu? Joo otan!! Mutta ei ollutkaan kyse pennusta, vaan tyttären kissasta ja että kissa olisi meillä kevääseen saakka hoidossa. Tämä olisi tällainen järjestelytilanne, sen enempää menemättä yksityiskohtiin.

Ja eilen kissa sitten tuli meille. Kantokopan luukun auettua kissasta näkyi vaan vilaus ja se oli sängyn alla. Ja siellä kissa sitten jumittikin iltamyöhään saakka. Annoin ruokaa ja vettä, mutta ei tuntunut uudella perheenjäsenellä olevan nälkä. No, aikuinen kissa. Syö kun tulee nälkä. Ja tulee pois piilosta kun uskaltaa. Saanko siis esitellä teille: Hartsa n.12v. (oikea nimi on Harriet) narttukissa.


Omat kissat eivät oikeastaan noteeranneet uutta tulokasta ennen kuin illalla, kun Hartsa alkoi liikehtiä piilostaan. Nenäkontaktia, varovaisia kurkkimisia ja yksi sihinä-pihinä. Ei muuta. Alkuun tunnelmat olivat siis aivan rauhalliset ja hyvä niin. 


Yöllä Hartsa tutki paikkoja jo rohkeammin. Kun heräsin kahden maissa, oli kissa työpöydällä tarkkailemassa tilannetta. Myöhemmin aamulla löysin kissan saunan lauteilta.

Tästä se lähtee. Vie oman aikansa tottua uuteen ympäristöön ja uuteen laumaan. Remu on tällä hetkellä lauman vanhin eli ensimmäisenä meille tullut - Kille on iältään vanhin. Remulla on siis joitain oikeuksia ja myös velvollisuuksia uutta tulokasta kohtaan.

Lisäys 19.8.: sängyn alta asukas uskaltautui sängyn päälle hetki sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii