torstai 10. syyskuuta 2015

Sisältä vahvempi osa 5 - positiivisuus vahvistaa


Olen tässä nyt opetellut myönteisten ajatusten polkuja omassa päässäni. Helppoa tämä ei ole, koska ne negatiiviset ajatukset ovat vielä aika voimakkaita. Pari kertaa olen kuitenkin jo onnistunut nujertamaan positiivisuudella huonot ajatukset taka-alalle ja saamaan positiivisuudesta voimaa mennä vähän pois mukavuusalueelta. Mukavuusalueelta poistuminen on minulle fyysisistä treeneistä jo tuttua, mutta että ajatuksissakin sen oppisin, on vielä ihan alkumetreillä. Pienen pieniä askelia otan eteenpäin.

Pieniä spontaaneja juttuja olen uskaltanut tehdä. Olen keskustellut ventovieraan ihmisen kanssa valokuvausharrastuksesta - otin asian puheeksi kun pyörälenkillä näin miehen haltioissaan kuvaamassa sumuista maisemaa, mitä ihailin itsekin - ja olen paljosta ja vähän huonon olon tehneestä jännittämisestä huolimatta lähtenyt kuntosalille minulle "väärään" aikaan - treenaan aikaisin aamulla yleensä salilla, kun siellä ei ole paljoa tai yhtään ketään muita, ja nyt menin aika lailla ruuhka-aikaan paikalle - ja kun paniikki meinaa iskeä niin otan ja muutan suunnitelmaa hieman lennossa ja saan tilanteen tasoittumaan. Ja jotta saan ajatukset rauhoittumaan päässäni, alan hyräilemään jotain kivaa musakappaletta päässäni. Kokeilin yhtenä päivänä jopa Peppi Pitkätossua ja yllävän hyvin se toimi. Laulusta tuli kiva muisto mieleen ja sai mut hymyilemään itsekseni. Tästä tuli kroppaan positiivinen kierre välittömästi. Suosittelen kokeilemaan.

Näistä kaikista spontaaneista jutuista on tullut tosi hyvä mieli ja taputankin itseäni olkapäälle, että olen uskaltanut, vaikka negatiiviset ajatukset ovat yrittäneet saada minua toimimaan toisin. Mitään huonoa ei siis tapahtunutkaan millään kerralla, vaan se rohkea pikku-Pirkko uskalti tulla esille ja meni ja teki vaikka jännittikin hirveesti.

Suunnitelmani jatkoon: koetan tehdä lisää näitä pikkusia juttuja ja koetan muistaa kehua itseäni onnistumisen hetkillä. Jospa ne negatiiviset ajatukset saisi vähemmäksi ja lopulta väistymään pois kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii