lauantai 3. lokakuuta 2015

Suosituin kirjoitukseni


Katoin tässä päivällä näitä blogikirjoituksia - joita onkin tullut jo muutama kirjoitettua - että mitkäs on nyt niinku suosituimpia.

Selkeä ykkönen on ruokaohjeet ennen kolonoskopiaa eli suolistotähystystä. Sitä kirjoitusta on jo yli 1400 kertaa käyty lukemassa. Ohoh! Siis onko tälle ollut tällainen tilaus? Ovatko muutkin kaivanneet selkeämpää ohjetta sairaalan ohjeen lisäksi? Kirjoitus lähtikin omasta tarpeesta ja katsoin, että tästä voisi olla toisillekin apuja. Taisin osua oikeaan. Seuraava tutkimus itselläni on keväällä 2017, mutta voisin tässä lähiaikoina vähän päivittää tuota ruokavaliota. Olkaapa kuulolla. Ja laittakaa omia havaintoja, reseptejä ja kokeiluja tulemaan myös.

Lisäksi tein havainnon, että muutkin ruokaan liittyvät jutut kiinnostavat. Tässä kohtaa voin sanoa, että en ole mikään ruokaexpertti, ravintoneuvoja tai muukaan sellainen alan ihminen. Kertoilen vaan mitä itse syön ja mitä uusia juttuja kokeilen. Jotkut sopii yhdelle ja toiset taas toiselle. Yksi joutuu muun muassa allergian takia välttämään joitain ruokia ja makuasiat ovat aina yksilöllisiä.


Suosiota on saanut myös Väsyneestä virkeäksi -verkkokurssin kirjoitukset. Suosittelen tätä OP:n kurssia. Itse sain eväät parempaan uneen ja sitä kautta kaikkeen jaksamiseen. Huonolle unelle kannattaa tehdä korjausliike heti eikä 15.päivä tai ens maanantaina tai uuden vuoden jälkeen. Huono nukkuminen laukaisee liian paljon huonoja juttuja ja aiheuttaa negatiivisen kierteen - kun nukkuu huonosti, ei jaksa liikkua ja syö huonommin. Ja tästä alkaa lihominen ja muutoinkin huono olo, mikä jatkaa huonoa unta jne.

Listalta löytyy kärjen tuntumasta myös juttu erityisherkkyydestä. Tätä aihetta sivuan aika monessakin kirjoituksessa - katso juttujen alla olevat tunnisteet - koska se on ominaisuus mikä vaikuttaa aika moneenkin tekemiseen. Nämäkin kirjoitan omista kokemuksista ja havainnoista. Itse olen HSS eli erityisherkkä joka kaipaa kuitenkin toisinaan adrenaliinia tekemisiin. Kyllästyn helposti yhteen ja samaan. Ja minua tosiaan vaihtelu virkistää. Ja se tunne, kun ylittää/yllättää itsensä ja onnistuu jossain aivan uudessa jutussa. Itselläni tällainen oli tässä lähiaikoina se, että sain suoritettua oman kuntokeskukseni crossfit-peruskurssin ja sain cf-salin käyttöoikeuden treenaamiseen. Tämä toi taas uutta puhtia salilla käymiseen.

Minulle saa laittaa kirjoitusehdotuksia, jos on jotain mistä haluaisitte että kirjoitan tai että mitä kokeilisin - ruoka- tai treenijuttuja. Kommenttikenttään vaan viestejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii