tiistai 17. marraskuuta 2015

Siitä se ajatus sitten lähti

Luin hetki sitten Tikis-sivuston kirjoituksen: 10 asiaa, joita ei pitäisi tehdä aamulla ennen klo 10. Ja siitä se tämän kirjoituksen ajatus sitten lähti.


Olen jo pitkään miettinyt, että aamuni ovat liian rauhattomia ja kuormitan itseni väsyksiin jo ennen kuin kello on 10. Nyt siihen tulee kokeellinen muutos. Näitä seuraavia asioita tarkkailemaan siis.


1. Sähköpostin tarkistaminen
Tästä on kyllä luovuttava. Kyllä. Saan paljon sähköpostia ja ilmoitus näistä tulee myös kännykkään, ja paha tapa on katsoa ne saman tien. Pari kertaa päivässä riittäisi siihen kyllä. Opetteluun siis :)

2. Isojen päätösten tekeminen
Noh, toisaalta aamusta olen parhaimmillani ja ajatus juoksee kirkkaammin aamusta. Vaan jos siirrän kuitenkin keskemmälle päivää nuo päätökset, vaikka pohtisinkin asioita aamusta alkaen.


3. Sosiaalisen median selaaminen
Niin, mihinkäs ne päivitykset sieltä häviää, vaikka ne katsoisikin myöhemmin? Kokeiluun siis myös.

4. Pankkitilin tarkistaminen
Tätä en tee aamuisin kovinkaan usein. On ihan pakkotilanne, jos sen aamulla teen.


5. Uutisten katsominen
Onnistuu nyt jo. Mies kyllä katsoo uutisia heti aamusta, joten sivusilmällä joskus tulee itsekin seurattua.

6. Isojen ostosten tekeminen
Aamut eivät ole minulle ostosaikaa, koska kaupat eivät aukea ennen klo 10:tä.


7. Puhelimella pelaaminen
Hmm. Kokeiluun, eli ei muuta kommenttia.

8. Väittelyyn joutuminen
Työelämässä en ole tällä hetkellä ja mies ei ole aamuihmisiä, niin tämäkin on aika helppoa. Itsekseni en viitsi riidellä/väitellä.

9. Torkuttaminen
Tosi helppoa. En torkuta koskaan. Olen aamuihminen ja nousen herättyäni heti ylös. Noh joskus venyttelen itseäni ennen nousua tai otan kissan kainaloon hetkeksi.

10. Epäterveellisten ruokien syöminen tai aamupalan skippaaminen
Helppo. Koetan syödä tosi terveellisesti enkä koskaan skippaa aamupalaa. Vaikka lähtö kuntosalille on aikaisin - klo 6 - niin nousen sen verran ajoissa, että ehdin syödä aamupalan.

Eli huomaan tästä että kännykkä ja tietokone ovat ne aikaisen aamun pahikset. Huomisesta alkaen aloitan näiden laitteiden kohdalla kokeilun viikon ajan. Kone ja kännykkä ovat ns mykkänä klo 10 saakka. Sähköpostiin aion laittaa automaattisen viestin, että en lue sähköposteja heti aamusta vaan jos haluaa minut kiinni kiireisesti, niin on syytä laittaa muutoin viestiä tai soittaa.

Treeniaamuina ei tule paljoa ongelmaa, koska lähtöön, treeniin, suihkuun ja syömiseen menee aikaa, eikä siitä liikene laitteille kuin minuutti sieltä ja toinen täältä. Lepopäivät tai jos treenit on päivällä - hmm, näihin täytyy keksiä jotain uutta. Mutta mitä? Siitä kirjoittelen raporttia ensi viikolla.

2 kommenttia:

 1. Itse voisin melkein noista tavoista aika pitkälle kyllä luopua, mutta sähköposti on kyllä vähän pakko tarkistaa, koska asikkailta saattaa tulla kiireellisiäkin viestejä.

  Se paha tapa minulla kyllä on, että joitakin asioita tulee tehtyä yhtaikaa, vaikka aamukahvin juominen ja sähköpostin lukeminen.
  Nyt minulla on tosin iPad, jolloin ei tarvitse istua sen työkoneen ääressä. Tänä aamuna luin sähköpostit ennen kuin olin noussut sängystä, siis iPadilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita sähköpostiin lähettäjälle automaattiviesti, että luet postit vain jollain aikavälillä, ja jos on kiireellinen asia, niin soittaa sinulle. Jos puheluita ei tule, niin saat rauhassa keskittyä muuhun :)

   Poista

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii