torstai 3. joulukuuta 2015

Aamupala kohdillaan

Olen kokeillut jos jonkinlaista aamupalaa tässä kolmen vuoden aikana. Koska olen aamutreenaaja ja joskus heräämisen ja treenin aloituksen väli on vain 1,5h, niin ruuan olisi oltava melko hyvin sulavaa mutta kuitenkin energiapitoista, jotta treenin jaksaa vetää täysillä.

Alkuun menin pt:n ohjeilla - laihduttajan ruokavalio oli silloin - mutta tuntui että ruoka oli jotenki liian raskasta ja jaksamista ei ollu joka kerta kunnolla.

Sitten kokeilin smoothieta ja vaikka mitä. Tuntui olevan vaikea löytää sitä oikeaa ja itselle sopivaa.

Mutta nyt se on löytynyt. Tässä on aiempaan muutoksena se, että proteiinia on enemmän ja hiilihydraatteja ja rasvaa paljon vähemmän kuin aiemmissa aamupaloissa. Niin ja vettä on PALJON enemmän kuin ennen.


Eli ihan ensin kaksi lasia - yhteensä 6dl - vettä ja vitamiinit. Siinä samalla juon tuon veden pikkuhiljaa, kun laitan kissoille aamupalaa ja siivoilen niiden yöllisiä sotkuja. Vedellä saan nestevajeen pois kropasta ja heräteltyä aineenvaihdunnan ja suoliston. Tällainen veden juonti - nyt sen uskon itsekin - vaatii hieman aikaa, että kroppa tottuu. Minulla tottumiseen meni muutama viikko.


Sitten kolmen munan lettu - sisältää yhden keltuaisen plus kolme valkuaista ja vähän suolaa, paistetaan nokareessa voita - marjojen kera. Kuvassa marjat ovat lettusen alla sulamassa, kun unohdin ottaa ne pakkasesta. Suosin kotimaisia marjoja - omat valitettavasti loppuivat jo pakastimesta mutta kaupasta saa niitä hyvin. Oma lemppari on mustaherukka. Marjat sopii muuten tosi hyvin lettusen kera, nam! Ai että odotan jo ensi kesää, kun saa tuoreita marjoja tähän.

Sitten mustan kahvin kera yksi täysjyväruisleipä, jonka päällä lihaleikkele tai juustoa, kasviksia ja joskus jälkiruuaksi vielä pieni hedelmä.

Tällä jaksaa hyvin treenata ja päivän touhuihin herää todella hyvin. Ei tunkkaista oloa eikä hiilariväsymystä. Treenin jälkeen juon toisen kahvimukin ja sen kera toisen ruisleivän runsaan täytteen kera. Sillä jaksaa sitten lounaaseen saakka todella hyvin.

Saa kokeilla. Mutta muistakaa, että mikä käy mulle niin ei käy kaikille. Se oma hyvä aamupala on vaan itse etsittävä kokeilemalla. Aamupalalla on väliä - ethän vaan skippaa sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii