keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Epämukavuusalueella vai sittenkin mukavuusalueella?Terveisiä epämukavuusalueelta, jossa taas aamulla aikasin piipahdin. Ai niikö mitä? No kävin siis vetämäs treenit crossfit-salilla, ja tarkoitus kun on kehittyä, niin se pitää sisällään sen, että aika ajoin pitää käydä pois mukavuusalueelta. Eiks nii? Näin on opetettu.

Jäin miettimään tätä epämukavuusaluetta sanana - mitä jos se onkin mukavuusalue? Siis siinä mielessä, että alueella käyminen tekee hyvän fiiliksen, antaa energiaa ja jaksamista. Eli se on vähän niin että miten sen ny kattoo. Onko lasi puoliksi tyhjä vai täynnä? Onko pahoinvointilääke sittenkin hyvinvointilääke? Tämä lääkejuttu tulee Taysin syöpäosaston sanastosta. Siellä ei käytetty negatiivissävytteistä pahoinvointilääke -nimikettä lainkaan.

Ehdottaisinkin, että tästä lähtien puhutaankin mukavuusalueesta silloin, kun tarkoitetaan sellaista olotilaa mikä tuo hyvää mieltä ja hyvän olon - noh vaikkakin vähän jälkikäteen.


Tällainen elämyshakuinen HSP eli HSS - kuten itse olen - hakee itselleen aika ajoin haasteita, tietäen kuitenkin että niistä kuormittuu ja rasittuu. Se tunne, kun on saanut ylitettyä itsensä ja uskaltanut kokeilla jotain uutta ja jännittävää/pelottavaa on niin vahva, että aina vaan haluaa uusia juttuja kokeilla. Minulla nämä elämyshakuiset tilanteet ovat aika paljon tuolla liikunnan puolella. Ja tällä hetkellä koukuttavaa mun treeneissä on metcon - kiertoharjoittelu - aikaa vastaan. Vaikka liikkeet ovat raskaita ja kesken harjoituksen tuntuu tosi pahalta - tänäänkin pulssi kävi 171:ssä - eikä henki enää meinaa kulkea ja pyörryttää, niin jostain tulee voimaa puskea loppuun saakka ajatuksella, että jos vaikka saisin taas paremman ajan kuin viimeksi. Ja mikä voittajafiilis, kun kello näyttääkin nopeamman loppuajan kuin edellisellä kerralla. Jes ja jippii!

Tälle päivälle sain treeniin positiivista "potkua" pt:ltä saamastani palautteesta. Laitan raportin treeneistä ja muutakin kuulumista kuukauden välein ja nyt kun oli tullut vähän paremmin tulosta, niin palaute oli kivaa luettavaa. Saamani viestin lopussa ollut "jatka samaan malliin" antoi mulle sysäyksen laittaa taas uutta vaihdetta kehiin ja askelkyykkykävelyyn otinkin levypainot - 2x2,5kg - käsiin ja pistelin menemään. Jo ensimmäiset 15 askelta/jalka tuntu tosi pahalle. Eikä asiaa helpottanut yhtään se tieto, että sama pitäisi tehdä vielä kaksi kertaa uudestaan. Viimeiset askeleet olivatkin ns hämärän rajamailla eli just just pysy taju ja tasapaino loppuun saakka. Ja ettei treenin loppumetritkään olisi helppoja, niin metcon-aikaahan piti saada paremmaksi ja sainkin jopa 23 sekuntia pois ajasta. Jee! Tässä tämän päivän onnistumiset. :) Lisää taas ensi kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii