tiistai 26. tammikuuta 2016

Vähä toisenlaista kävelyy

Sarja Mummu kokeilee jatkuu tällä kertaa ulkoliikunnan merkeissä. Aamulla lähdettiin kaverin kanssa järven rantaan ja siitä jäälle, mutta ei ihan tavanomaisesti suksilla tai kävellen - vaan lumikengillä.


Ostin kuvan mukaiset lumikengät jo viime talvena, mutta olosuhteiden oltua niin huonot - ei ollu lunta - kokeilu jäi tänne seuraavan vuoden puolelle.


Ihan untuvikkoja oltiin molemmat lumikenkien kera ja jo jalkaan laittaminen oli räntäsateessa haasteellista. Kolmen remmin säätö piti saada kohdilleen. Lisäksi sauvat oli kyllä tilanteeseen huonot - olis pitäny olla kunnon piikit. Jäällä lumen alla oli tosi liukas jääpinta, eikä piikittömät sauvat antaneet kyllä mitään tukea.
Olosuhteet oli aika ääripäästä, kun alkoi sataa silkkaa vettä, tuuli yltyi - onneksi oltiin saaren suojassa vähän - ja lumi tarttui lumikenkiin ihan lentopallon kokoisiksi paakuiksi. Huutelin havuja vaikka kuinka, mutta ei auttanut. Mistäs sitä havuja nyt jään päältä saat.

Ja kun paakut kerty isoiksi ja piikittömät sauvat ei antanu tasapainoon apuja lainkaan ja tuli pieni horjahdus, niin - TIMBER! - ja mummu oli kyljellään lumihangessa ja nauru hersyvää ja kovaa. Kaveri yritti nostaa ylös, mutta naurultaan ei onnistunut. Vasta kun alkoi märkä hiipiä vaatteiden läpi, niin vakavoiduttiin ja sitten nosto ylös onnistui. Ja eiku eteenpäin, sano mummu lumessa - kirjaimellisesti.

Kävelin vartin verran ja sitten lumikengät kaverin jalkoihin ja käännyttiin takaisin. Niin - meillä oli vain yhdet lumikengät ja tämä oli kokeilukierros.


Takaisin tulin siis umpihankikävelyä ja tehokasta oli sekin. Lumi oli raskasta vetistä lunta ja sitä oli paikoin puoleen sääreen saakka. Keli muuttui koko ajan vaan huonommaksi ja lopulta satoi silkkaa vettä. Siis vaatteet oli märät hiestä ja sateesta.

Kotiin tuli väsynyt ja märkä mutta onnellinen mummu. Suosittelen lajia - näin yhden oman kokeilun perusteella. Puoli tuntia riitti minulle tänään ja tässä säässä. Varmaan jos aurinko olis paistanut ja lumi olis ollu höttöstä, niin kenkäilyä olisi tehty vähän pidempään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii