keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Elämäni kissat - osa1

Nyt aloitan näin keskiviikkoisin kertoilemaan elämäni kissoista. Ensimmäiseksi tänään kerron aikanaan minulla olleista - jo paremmilla hiirestysmailla olevista - kissoista ja myös elämässäni muutoin tärkeästä katista.

Piu

Neljän vanhana sain ensimmäisen kissani - mustavalkoisen kollin nimeltään Piu - kuva yllä. Se oli villi leikkaamaton poikakissa, mikä vaelteli reissuillansa pitkin läntistä Lahtea. Kun reissussa rähjääntyi ja tarvitsi lepoa ja ruokaa, Piu tuli kotiin muutamaksi päiväksi nukkumaan, syömään ja hoitelemaan haavojaan.

Miska

Muutimme kerrostaloon kun olin seitsemän ja aloittelin koulua, ja isäni mielestä kissat eivät kuuluneet sisäolennoiksi, joten Piu muutti serkkujeni luo maalle. Aivan tyystin ilman kissakontaktia en jäänyt, koska melkein naapurissa asui toinen serkkuni ja hänellä oli ihana tyttökissa Miska. Ja kun tämän serkun perhe lähti matkoille, olin minä kissan hoitajana.

Myöhemmin koetin pyytää lupaa omaankin kissaan, mutta en sellaista saanut. Ja päätin, että vielä joskus minä sellaisen saan omaan kotiini.

Miina
Manta
Lapset syntyivät ja kasvoivat ja kun kuopus oli neljän vanha, päätimme ottaa kaksi kissaa heille lemmikeiksi. Vuonna 1990 meille muutti silloisesta Kodittomat Kissat ry:stä (nykyisin PHESY eli Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry) Miina ja Manu, mustavalkoiset sisarukset. Mutta kun vein kissat leikattaviksi - ettei pentuja tulisi ja että se moukuaminen loppuisi - niin selvisikin, että Manu olikin Manta. Pienestä pennusta oli ollut vaikea katsoa sukupuolta.


Kun Miina kuoli ja Manta jäi yksin kaipaamaan kaveri, otimme uuden kissan sille seuraksi ja meille tuli Pörrö - harmaavalkoinen tyttökissa. Ja ärhäkän sähisijän saimmekin. Pörrö ei ollut aivan 12 viikkoa vanha pikkuinen pentu enää, vaan jo muutaman kuukauden ollut luonnossa ja vähän vieraantunut ihmisistä - löytöeläin siis tämäkin kissa. Luottamuksen rakentamiseen meni jokunen tovi.

Ensi viikolla esittelen sitten meidän nykyiset laiskanpulskat kollit Remun, Eetun ja Killen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii