torstai 11. helmikuuta 2016

Omaa itseäni tutkimaan

Torstaisin blogissani on jatkossa joko kantaaottavia pohdintoja tai mentaalivalmennuksen asiaa tai jotain muuta tällaista. Tämä kategoria varmaan tulee olemaan aika sekalaista settiä. Tänään kuitenkin kirjoittelen hieman omaan elämääni lähivuosina liittyvästä aika isosta Ahaa -elämyksestä.

Lähes kaksi vuotta sitten, kun olin aloitellut elämäntapoja muuttamaan terveellisempään suuntaan, huomasin kaivaneeni itselleni melko ison huonon olon kuopan ja olin aivan ymmälläni siellä kuopan pohjalla. Toipuminen sieltä takaisin hyvään oloon kesti kolmisen kuukautta. Mistä tässä on oikein kysymys? Tätä pohdin ensin itsekseni, fyysisten oireiden kanssa kävin jopa lääkärin pakeilla, mutta vastauksia ei tullut kunnes keskustelin serkkuni kanssa siitä. Serkkuni kysyi muutamia kysymyksiä ja heitti viimein arvailuna, että olenkohan erityisherkkä ja ajanut oman hermostoni aivan loppuun. Erityisherkkä? Siis mikä?

Kun olin muutoinkin tuolloin kuin pesusieni tiedon suhteen - luin, kuuntelin/katselin nettivideoita ja kyselin lisää ja lisää terveellisestä elämästä ja että mitä itse voin tehdä saadakseni sen paremmaksi - niin halusin tietää kaiken tästä erityisherkkyydestä. Laitoin silloisen pt:nikin miettimään, miten hän on huomannut minussa erityisherkkyyttä valmennuksessa. Ja sieltähän tuli aika pitkä lista. Hänkin siis oli huomannut asian. Palasia alkoi loksahdella paikoilleen ja aloin ymmärtämään tilannetta aivan toiselta kantilta.

Itse laittaisin itseni elämyshakuisiin erityisherkkiin, koska haluan tylsään arkeen vaihtelua usein ja kyllästyn helposti tekemään yhtä ja samaa samalla tavalla. Haluan saada kokemuksia, vaikkakin tiedän että kuormitun niistä, balanssin löytäminen tässä kohden on vielä opettelussa. En kuitenkaan ole oma itseni suuressa porukassa, ja viihdyn tosi hyvin itseni seurassa, siis olen introvertti. Tämän verran olen saanut selville, ja edelleen haluan tietää lisää. Ja nyt siihen tuli mahdollisuus.

Tämän helmikuun lopulla alkaa minulle tärkeä opiskelu. Seitsemän viikon ajan saan oppia kuka olen ja minkälainen olen. Kuun lopulla alkaa nimittäin Erityisherkän elämää -verkkokurssi. Kurssille voi jo nyt ilmoittautua tämän linkin kautta.

Tulkaa muutkin mukaan! Tässä alla on tietoa kurssin sisällöstä.


Teen kurssin aikana tänne blogiin taas juttusarjan - nimellä Minun erityisherkkä elämäni - omaa pohdintaani näistä seitsemän viikon teemoista. Nämä julkaisen aina torstaisin ja joskus jos on laaja aihealue niin laitan viikonloppuisin lisää juttua.

Vanhempiin erityisherkkyydestä käsitteleviin kirjoituksiini pääset parhaiten niin, että painat oikealla olevasta Tunnisteet -listasta hsp niin saat kaikki näkymään, ja voit lukea mitä kaikkea olen tähän mennessä oppinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii