torstai 25. helmikuuta 2016

Omaa pohdintaa mentaalivalmennuksesta


Elämäntapamuutoksen ja laihduttamisen alussa - kun kaikki tämä oli vielä uutta ja ihmeellistä - ostin pt:n avuksi liikuntaan ja ravintoasioihin. Mutta kun aikaa kului liikkuen ja terveellisesti syöden, niin aloin kaivata myös jotain muuta. Pää ja siis ajatukset eivät oikein pysyneet muutoksessa mukana. Ja kun kaikkea uutta tietoa tuli ahmittua niin paljon, niin en oikein tiennyt mitä uskoa ja mikä sopii minulle. Tässä kohden olisi ollut hyvä olla valmennusporukassa myös mentaalivalmentaja.

Kun ajoin itseni hermoston ylikuormituksella ja liian vähällä levolla huonoon jamaan, niin kävin pari kertaa psykologin juttusilla. Tosin näihin tapaamisiin liittyi muutakin samalla. Varsinaisesti en siis saanut mentaalivalmennusta siinä mielessä kuin olisin tarvinnut.


Vaikka painoa oli pudonnut ja edistymistä oli tapahtunut monessa asiassa, niin näin - ja näen vieläkin - itseni lihavana. Tähän ei ole pää tullut oikein mukaan vieläkään. Jollain tasolla kyllä ymmärrän, että olen pienempi kooltani - no siinä ainakin että pienemmät vaatteet mahtuvat päälle ja kaverit kutsuu laiheliiniksi. Mutta ihan vielä en ole tyytyväinen.

Syöminen ei mene vielä aivan rennosti, eikä liikuntaan ole tullut sitä rentoutta ja hauskuutta, mitä olen kaivannut ja toivonut tulevan. Kaikki meinaa olla vieläkin sellaista suorittamista ja saavutuksien hakua. Ja kaipaan jonkun kannustusta ja tsemppiä koko ajan.

Olen opiskellut muutaman verkkokurssin verran omaa itseäni, mutta en oikein ole saanut niistä kaikkea irti, kun jarru meinaa olla päällä. Kaikkein kipeimpiä juttuja kun ei halua ottaa prosessiin mukaan, niin ne tulee sivuutettua. Tässäkin - kuten fyysisessäkin treenissä - mukavuusalueella on kivempaa olla.

Laihduttaminen ja koko tämä elämänmuutos on aika rankka juttu myös psyykkisesti. Se on melko kokonaisvaltainen juttu.

Nyt minusta muutosprosessia kauppaavat tahot ovat heräämässä tähän, että mukana tulee olla myös mentaalivalmennusta. Ja hyvä niin. Koska onhan varmaan monella jossain syvällä itsessä jokin tapahtuma tai solmu mikä on aiheuttanut sen, että painoa on alkanut kertyä liian kanssa. Sekin kun tulis käsitellä sieltä pois ja auki. Muutos varmaankin helpottuisi sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii