perjantai 4. maaliskuuta 2016

Harrastukseni: lukeminen

Kissani Killen poismenon vuoksi en ole pariin päivään päivittänyt tätä blogiani, mutta elämä jatkuu ja paluu arkeen alkaa taas.


Perjantaiseen tyyliin olen nyt muutaman viikon ajan availlut teille lukijani muitakin harrastuksiani kuin liikunta, terveellinen ravinto ja muu hyvinvointiini liittyvä. Tällä kertaa on vuorossa lukeminen, mikä on viime aikoina vähän jopa lisääntynyt.

Olen ollut hyvinkin kausiluonteinen lukija. Saatan "ahmia" kymmenkunta kirjaa hyvinkin nopeasti ja sitten tulee se kyllästyminen. Saattaa mennä vuosi ennen kuin taas saan lukemispuuskan.

Kun aloin muuttamaan elämäntapojani, alkoi lukeminenkin lisääntymään. Tiedonjano oli - ja on vieläkin - niin kova, että luettavien kirjojen lista sen kuin vaan kasvaa ja kasvaa.

Huomasin jossain vaiheessa, että mitään kovin tietopitoista ei kannata kuitenkaan lukea iltaisin. Luettu teksti alkaa elää omaa elämää pään sisällä ja haittaa unta. Parempi vaihtoehto on ihan kevyet romaanit tai elämänkerrat tai vaikkapa matkakertomukset. Päiväaikaan voin lukea sitten tietopitoisempaa tekstiä.

Tällä hetkellä "yöpöydälläni" - hipsut sen vuoksi että en omista yöpöytää - on luettavana peräti kirjasarja, Mazo de la Rochen Jalna-sarja. Sarjaan kuuluu kaikkiaan 16 kirjaa ja nyt minulla on menossa kahdeksas kirja Jalnan perhe. Olen joskus nuorempana lukenut sarjan ensimmäisen kerran ja muistelin, että silloinkin pidin siitä ja jaksoin lukea kaikki kirjat. Hyvinkin näyttää siltä että tällä kertaa käy samoin.

Parhaimpia kirjoja tässä vuoden sisällä lukemistani ovat James Bowenin Katukatti Bob ja sen jatko-osa Bobin maailma. Suosittelen. Tosi hyvää iltalukemista, kevyttä ja positiivista.

Luettuihin kirjoihin kuuluu myös paljon hyvinvointiin liittyviä kirjoja, ajatuksia herättäviä ja jollain tasolla potkua peruksiin antaviakin kirjoja. Näistä suosittelen lukemaan Erik Bertrand Larssenin kirjat Paras ja Helvetinviikko, sekä myös Kukka Laakson Nouse ylös! Toimistotyöläisen kuntokirja. Kirjastosta odotan saavani - olen varausjonossa vielä - Kaisa Jaakkolan tuoreen kirjan Hyvän olon hormonidieetti.

Nyt kun sisustusinto tässä keväällä kasvaa - samoin kuin viherpeukaloa alkaa pakottaa parvekkeen hyötykasvien osalta - niin sisustuskirjoja ja yrttioppaita lainaan kirjastosta ja selaan netin sivustoja ahkeraan tahtiin. Uusi innostus nostaa myös päätään eli luonnosta löytyvien syötävien villiyrttien tunnistaminen ja kerääminen ja ehkäpä kuivattaminenkin. Saa nähdä mitä tämän asian kanssa keväällä teen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii