tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hedelmät ja marjat

Jos joku kysyisi, että mihin ruokiin en ikinä kyllästyisi vaikka kuinka paljon söisin, niin vastaus olisi hedelmät ja marjat. Olenkin viime päivinä miettinyt näitä aika paljon.Mistä tuutista tahansa luen tai kuuntelen terveellisestä ruokavaliosta, niin kotimaisia marjoja suositaan ja suositellaan lisäämään ruokavalioon. Ne sisältävät vitamiineja, hivenaineita, antioksidantteja ja kuituja. Niin mutta saahan niitä hedelmistäkin, eikö? No kyllä saa, mutta hedelmissä on enemmän sokereita eli siis enemmän energiaa.Ja tästä lähtikin ajatus eteenpäin. En oikeastaan ollut huomannutkaan, että popsin aika monta hedelmää päivän aikana. Parhaina päivinä on mennyt varmaan kilon verrankin hedelmiä. Eli ruokavalioni on sisältänyt paljon hedelmiä ja silloin tällöin marjoja vaihtelun vuoksi. Mutta nyt koetan vaihtaa tätä toisinpäin eli marjoja lisää ja hedelmät vaihtelun vuoksi. Saapas nähdä miten onnistun tässä.


Aloitin muutoksen jo pari viikkoa sitten. Rahkan kanssa minulla on ollut yleensä hedelmää tai kahtakin. Nyt ne ovat väistyneet ja tilalla on kotimaisia herukoita ja joskus seassa muutama pensasmustikka tai vadelma. Illalla samoin puuron kera menee muutama kourallinen marjoja. Hedelmät ovat nyt saaneet välipalan roolin ja esimerkiksi banaanihan on oiva matkaeväs.

Tästä on hyvä jatkaa. Ja oi voi kun olisikin jo kesä ja saisi nuo marjat tuoreina. Sitä odotellessa, oikein hyvää kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii