perjantai 11. maaliskuuta 2016

Voi kun niin haluaisin ...

En ole koskaan oikein käsittänyt sellaista, että ei ole mitään tekemistä. Minulla tuntuu, että tunnit eivät riitä kaikkeen mitä haluaisin tehdä. Harrastuksia on paljon ja yksi - jos toinenkin - on vielä kytemässä ja aloitusta vailla. Mutta vielä jatkan miettimistä ja haaveilen ainoastaan.


Yksi harrastus on nukkekodit. Olen pienestä saakka tykännyt pienistä miniatyyreistä, nukkekodeista ja piirrelläkin pieniä juttuja. Jokin niissä vaan kiehtoo, en oikeen osaa sanoa mikä. Pienet jutut vaan on niin söpöjä.

Haaveena olisi saada sellainen kaappi-nukkekoti, minkä saisi kiinni ja lukkoon. Pienet lapset ja kissat eivät saisi päästä omin nokkineen huseeraamaan kodin sisustusta uusiksi.

Toinen - mikä varmaan hyvin pienessä muodossa alkaakin tänä vuonna - harrastus on hyötykasvien viljely ja luonnonyrttien kerääminen eli tällasta säästämistä itsekasvattaen ja luonnon antimien hyödyntämistä.


Parvekkeelle on suunnitelmissa laittaa ruohosipuli - viimevuotisen talvehtiminen ei onnistunut, joten on ostettava uusi taimi - ja muita yrttejä sekä kokeilla amppelitomaattia. Luonnosta kokeilen tänä vuonna varmaankin voikukan, koivun ja nokkosen lehtiä, mikäli löydän hyvän varjoisan paikan mistä keväällä niitä kerätä. Tämä hortoilu vaatii vielä vähän opiskelua ja kokemusten lukemista. Nettikurssejakin olisi ja luonnossa ohjausta, mutta niihin ei ole nyt varaa.

Ompelemista voisin myös lisätä vähän - kaapista löytyy ompelukone ja saumuri. Taannoin, kun lapset olivat pieniä, ompelin heille paljon olo- ja yöasuja, ja taisin yhden irtovuorihaalarinkin saada aikaan. Sen meinasin kyllä laittaa kehyksiin ihan seinälle, kun siitä tuli omastakin mielestä aika hieno. Silloinkin oli raha tiukilla ja muistan, että tytöille ompelin kesähameita vanhoista aikuisten t-paidoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii