keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Itse kasvattaen ruokaa

Nyt on suunnitelmia hyötykasvien suhteen. Ensimmäiset syötävät on jo valmiina - tämä on vain pieni koe-erä. Saanen esitellä - herneenversoja. Uusi vähän suurempi erä on kylvetty eilen toiseen purkkiin.


Keittiöön on nyt suunnitteilla hieman yrttejä: pinaattia, jotain salaattia - tarkentuu myöhemmin - ja tilliä. Parvekkeelle tulee ruohosipuli ja amppelitomaatti.


Sisällä siis kasvatus on aloitettu herneenversoista ja seuraavaksi koetamme löytää edullisesti ruukkuja, joihin alkuun ostamme kaupasta valmiita ruukkuyrttejä. Kun se tarkentuu, että mitä vihreitä ihan oikeasti tulee käytettyä, niin ostamme taimikaupasta suuremmat taimet. Ja kun ilmat vielä lämpiää, niin sitten laitetaan parvekkeelle tulevat kasvit.


Tästä se alkaa ja katsotaan minkälaisia viherpeukaloita meistä kehkeytyy kesän aikana - niin vai päädymmekö taas vaan valmiiden tuotteiden ostajiksi. Se jää nähtäväksi. Niin ja mihin ruokiin näitä vihreitä - ja punaisia tomaatteja - aikanaan sitten käytämme. Näistä kaikista tulee varmasti juttuja kesän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii