torstai 7. huhtikuuta 2016

Ompelua halvallaOlipa kerran nätti rahi - kirpputorilta viidellä eurolla ostettu. Ja oli silloin siis ehjä rahi. Mutta kun neljä kissaa tykkäs rahista ja sen punospinnasta kovin paljon, niin rikkihän se ajan oloon meni. Kuvassa yksi "syyllinen" tunnustamassa tekosiaan.


Vaan mikäpä neuvoksi? Ottaisiko ja korjaisi rahin? Hmm ... joo, mutta miten ja millä, kun rahaa ei ole. Josko kaapista löytyisi jotain. Ja kappas kepposta. Löytyi joskus aikanaan myös kirpparilta ostettu pöytäliina, mikä oli vaan niin kivaa kangasta ja oli halpa. Nyt ei ole enää sellaista pientä pöytää, mihin sitä laittaa. Tästä syntynee päällinen rahiin, vai kuinka? Jännitys tiivistyi kun otin ja mittasin. Ja YES! Just ja just riittää päälliseen. Huteja ei kylläkään saa tulla.


Mittailuja, ja tarkistuksen tarkistuksia. Hiki virtaa. Jänskättää, että onnistuuko. Ei oo koskaan tällasta tullut tehtyä ja mitään kaavoja ei ole. Hyödynnetään nyt reunasaumat päällisen alareunaan, säästyy lankaakin vähän.
Osat on valmiina ja mallaan niitä vielä pariin kertaan rahin päälle. Tästähän taitaa syntyä jotain. Ja sitten eikun ompelemaan. Ompelukone kaapista ja sen päältä pölyt pois - edellisestä ompelukerrasta onkin vierähtänyt jo varmaan vuosi.
No niin - silmälasit on niin kehnot, että langan saanti neulansilmään tuottaa tuskia ja muutaman painokelvottoman sättimisen.


Ja kun kaikki ei mene ihan kerralla putkeen niin totta mooses tässäkin piti alalanka loppua 10 cm ennen "maalia" - ja eikun puolaamaan lisää alalankaan ja uudestaan olin ärräpäiden kera änkeemässä lankaa neulansilmään takaisin.

Mutta tässä se nyt on. Valmiina. Ettepä usko kuinka tyytyväinen olen ite. On se aika hyvä, vaikka ite sanonki. En kyllä rupee silittämään, kun tulee tonne parvekkeelle kissoille käyttöön. Mutta onpa siistimpi niillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii