maanantai 16. toukokuuta 2016

Pakkolepoa jalalle

Vitsit! Just kun sain salikortin taas käyttöön, niin sitten se sattui!

Tulin eilen salilta kotia ja touhuilin kotosalla niitä ja näitä. Pakkailin ja siivoilin. Oikean jalan päkiän alla alkoi tuntua vähän sellasta pientä painetta. En oikeastaan kiinnittänyt edes huomiota asiaan.

Lepäilin vähän ja myöhemmin jopa otin päiväunet - olin herännyt salille lähtemistä varten viiden jälkeen.

Kun heräsin, niin jalkapöydässä tuntui enemmän kipua ja tykytystä. Otin sukan pois jalasta ja katsoin. Päkiän kohdalla pikkuvarpaan puolella oli turvotusta ja kun laskin jalkaa alas oli tykytys pahempaa. Nostin jalan ylös ja sitten olikin lähtö päivystykseen.


Mielessä matkalla kävivät kaikki mahdolliset mitä jalassa saattaisi olla. Murtuma, tulehdus, suonitukos, verenmyrkytys?

Varauduin polille eväillä, koska ainahan siellä menee muutama tunti. Heitin kotoa lähtiessä omenan, pähkinöitä ja vettä mukaan.


Lopulta parin tunnin odotuksen jälkeen - jonka aikana kävin yhden hoitajan huoneessa kiireellisyysarviossa ja sain rannekkeen missä oli nimi ja henkilötunnus, toisen hoitajan huoneessa tulehdusarvon pikatestissä ja kuumeen mittauksessa - pääsin lääkärin huoneeseen. Nopealla keskustelulla ja tutkimuksella sain tulehduskipulääkkeen reseptin - lääkettä on viikoksi - ja käskyn levätä viikon ajan. Tulehdusta ei ilmeisesti ollut, koska en saanut antibioottikuuria. Mikäli lääkärin puheesta käsitin niin jonkinlainen rasitusvamma nivelissä on. Itse arvelen että jalka on saanut kylmää ja olen astunut jalan päälle pahasti.

Joka tapauksessa sain luvan palata lääkärin luo uudestaan mikäli kipu lisääntyy tai muutoin jalan vointi pahenee.

Pahinta tässä oli oikeastaan se, että juurikin sain liikuntainnon päälle ja aloitin salitreenit kolmen kuukauden tauon jälkeen. Vajaan viikon ehdin tästä nauttia ja nyt ollaan taas pakkolevossa.


Alkuharmituksen jälkeen hoksasin, että eihän tässä tilanne ihan pahin mahdollinen ole. Voinhan tehdä ylä- ja keskikropan treeniä vaikka jalka on poissa pelistä.


Teinkin jo suunnitelman tälle viikolle ja teen kotona omilla välineillä - käsipainot ja kahvakuulat - tosiaankin yläkropalle ja korsetille tehotreeniviikon. Nyt toivotaan, että lisää vammoja ei tule ja muutoinkin pysyn terveenä. Paluu takaisin salille on sitten kun jalka on terve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii