lauantai 11. kesäkuuta 2016

Niskat jäkissä edelleen

No voihan ärräpää sentään! Ei kyllä meinaa nyt tää treenailu alkaa sujumaan kunnolla. Aina kun pääsen vauhtiin kerran tai pari niin jo tulee jotain kapuloita rattaisiin. Nyt tällä kertaa toi niska ja kaula vasemmalta puolelta piti jopa kolme päivää otteessaan ja kipuili. Tuntuma oli kuin venähtäneellä lihaksella mutta toisaalta ei rajoittanut kuin äkkinäisiä liikkeitä.

Lepopäiviä siis tuli taas. Arvatkaapa tuntuiko kivalta? No ei tuntunu. Mutta minkäs mahdat. Vauhtia oli taas hiljennettävä. Ja tehtävä liikkumista plan B:n mukaan eli venyttelyjä ja liikkuvuusjuttuja.

Torstaina illasta meinasin sitten, että nyt niska on jo parempi, ja että jos kuitenkin menisin aamulla salille ja tekisin jalkatreeniä. Aamulla kun herätyskello soi, niin olin juurikin päässyt sikeään uneen todella huonosti nukutun yön jälkeen ja salille lähtö sai jäädä. Pidin siis vielä sen kolmannen lepopäivän ja niskat tuntui paremmalle. Ehkä olikin ihan hyvä pitää se extra-lepopäivä vielä.


Ja kun oli lepopäivä, niin käytin sen työnhakuun. Laitoin hakemuksen, avoimen hakemuksen ja työkokeilukyselyn menemään. Niin ja toisen hakemuksen videohaastattelun tein myös. Tämä oli ensimmäinen kerta laatuaan. On kiva päästä kokeilemaan uusia juttuja. Ei ollut vaikea. Piti vaan videoida annettuihin kysymyksiin suullinen vastaus. Ja kun oli tyytyväinen lopputulokseen niin lähetys nappia painamalla. Nyt nähdään miten käy. Maanantaina on työllistämistyöhön haastattelu. Onko työmarkkinat vilkastuneet kun on peräti kaksi haastattelua viikon sisällä? Enpä tiedä, ehkä.

Tänään aamulla heräsin outoon tunteeseen. Olin nukkunut yön pitkästä pitkästä aikaa vain yhden heräämisen kera. Pitkään on yöt mennyt useammalla heräämisellä ja jopa hetken valvomisella. Oli kyllä tosi hyvä vire ja innolla lähdin polkemaan salille. Matkalla oli tosi hiljaista. Muutama huoltohenkilö vaan oli kadunvartta lakaisemassa ja pari koiran ulkoiluttajaa oli lenkillä.


Oliko hyvin nukuttuun yöhön syynä monivitamiinit? Pitkän tauon jälkeen ostin taas purkin ja meinasin että otan tässä kuuriluonteisesti parin viikon ajan niitä. Voihan olla että jokin hivenaine tai vitamiini on puuttunut ruokavaliostani. Mene ja tiedä, kun ei ole varaa mennä verikokeisiin testaamaan että mitkä aineet kehosta on miinuksella ja mitkä hyvällä kontolla.

Treeni salilla oli yläselkää varovaa treeniä eli vähän ala- ja keskikroppapainotteinen ja aika pienillä painoilla mentiin. Alkulämmöt otin kepin kanssa, koska samalla sain vähän viestejä miten niskat jakselee. Tein maveja - mutta vain 17kg painoa koska sekin jo antoi pientä tuntumaa kipeään niskaan - ihan tekniikkaa hioen, etunoja-askelluksia, jalan ojennuksia selinmakuulla vastuksena kuminauha ja selkäliikkeitä pallon päällä. Matka salille taittui pyörällä.

Treeni oli aivan sopiva. Sykkeet 129/156 kertoi että peruskestävyysalueella liikuttiin suurin osa mutta kyllä sieltä seasta löytyi sykettä hyvin nostanuttakin juttua hetken. Olin ihan tyytyväinen. Olen ottanut nyt treeneihin aina yhden ns inhokkiliikkeen jotta pääsen pois mukavuusalueelta hetkeksi. Tänään se oli tuo etunoja-askellukset. Etunojassa penkkiä vasten tein molemmilla jaloilla 3x30 askellusta vuorojaloin ja kyllä lopussa mummu puuskutti aikas kovaa. Tässä varmaan tulikin toi huippusykelukema.


Päivällä käytiin parilla kirpputorilla miehen kanssa. Toiselta ei tällä kertaa löydetty mitään, mutta toiselta kylläkin. Lastenlapset saivat mummulan leluihin "uutuuksia".


Niin ja sain toissapäivänä uudet silmälasit. Totuttelen vielä niihin. Vähän oudot vielä ainakin kadulla kulkiessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii