torstai 16. kesäkuuta 2016

Retkipäivä


Aurinko, lämmintä, hyttysiä ja kukkia, mikä se on? Se on kesä! Ja sellanen oli eilen. Tänään sitten sataa vettä. Ei haittaa kun muistelee eilistä retkipäivää, mikä vietettiin tyttären nuoremman tytön kanssa täällä Lahessa.

Aamulla mieheni haki tytön meille ja jo se, että hän tulikin aivan uuteen kotiimme ensi kertaa oli aika jännää. Käytii huone huoneelta paikat läpi ja sitten tarkastettiinkin että missä on mummulan kilppari. Tyttö on melkoinen kilpikonnafani ja tietysti mummulassakin täytyy olla yksi.

Lelujen paikka löytyi helposti, mutta löytyikin uusia leluja. Olin kaivanut oman vanhan Afrikantähti-pelini varastosta esille ja kirppareilta oli löytynyt muistipeli ja Barbie-nukkeja vaatteineen. Löytyi siis ihan uutta tekemistäkin. Ja ekaksi testattiin pelit.


Afrikantähteä pelattiin 5-vuotiaan tasolla eli ilman rahaa ja vähän hetkittäin joustavillakin säännöillä. Neljä peliä pelattiin ja tuli 2-2 tasapeli.


Sitten vielä yksi Muumi-muistipeli, minkä tietysti hävisin ihan oikeesti. Muistan aikanaan kuinka omatkin lapset olivat tässä pelissä pienenä ihan lyömättömiä. Ei siis mitään saumaa voittaa vaikka kuinka yritti.

Syötiin lounas meillä ja sitten kerättiin picnic-koriin eväät - leipää, mehua, vettä, pensasmustikoita ja cashew-pähkinöitä - ja lähdettiin retkelle. Paikat, missä käytiin olivat tytölle yllätyksiä, mutta naamasta päätellen ja muutenkin taisivat olla mieluisia.
Ensimmäinen paikka oli pieni leikkipuisto, missä tiesin että tyttö ei ole koskaan käynyt ja siellä on vähän uudenlaisia kiipeilymahdollisuuksia ja hyvät keinut.Sitten tälle kilppari-tytölle oli seuraava ylläri eli jättikilppareita. Ja tietysti mummulan kilppari pääsi ratsastamaan "äitikilpparin" selkään. Istui tyttö itsekin sen päällä muutaman kerran.


Käytiin katsomassa Ruoriniemen joutsenten poikasia - rumia ankanpoikasia - mutta eivätpä olleetkaan vielä kuoriutuneet. Pitänee käydä muutaman viikon päästä uudelleen paikalla.

Ruoriniemessä oli tosi lämmintä ja kesäistä. Mutta matka jatkui vielä. Eväiden syöminen oli pian käsillä ja etsittiin hyvä paikka.Päädyimme Lahden satamaan. Ja sieltähän löytyi vielä yksi leikkipaikka "laivoineen". Tyttö oli aivan innoissaan kun osasi kiivetä aivan ylös saakka ekaa kertaa verkkoa pitkin tähystyspaikalle. Syötiin vähän eväitä ja lähdettiin takaisin.


Lähdimme meille sisälle ja matkalla ostimme jäätelöt. Jätskit syötiin tytön toiveen mukaan parvekkeella. Samalla keskusteltiin kaikenlaista. Voi kun saisi nauhalle niitä lapsen ajatuksenjuoksuja. Miten asiat toisensa löytävätkään pienessä päässä. Monta kertaa piti ihan pidätellä naurua ja suurta hämmästystäkin.

Pieni leikkihetki barbien kera meillä - ja samalla sain aika kasan ompelu- ja neuletoiveita eli lisää vaatteita ja asusteita barbeille - ja kotimatkalla piti vielä tarkistaa lähikoulun pihan kiipeilytelineet. Kyllä sitä virtaa riittikin koko päiväksi. Mutta kyllä oli kiva päivä ja keli osui aivan nappiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii