sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Jos vaikka kuvapäiväkirjaa vuorostaan


Kodin sisustustaminen jatkuu ja sain tyttären virkkaaman ihanan maton sängyn viereen. Aamulla on kiva kun ei ole kylmä lattia ensimmäisenä jalkojen alla.


Kultaköynnös sai myös uudistua. Kukka on aikanaan hankittu yritykseni toimistoon reilu neljä vuotta sitten ja nyt alkukesästä otin pistokkaita siitä. Vanha kukka sai väistyä ja uudet juurtuneet pistokkaat saivat jatkaa.


Kyllä tää kesä on ihanaa kun on tuoreita kotimaisia marjoja. Mansikoita, vattuja ja mustikoita! Nam! Olen kokeillut maitotuotteiden sijaan nyt parin viikon ajan soijatuotteita ja tässäkin on soijarahkaa marjojen alla. Makuun täytyy vaan tottua vielä, ei oo oikein vielä suosikkilistalla, varsinkaan tuo maustamaton versio.


Pikkutytöt oli mummun hoidossa yhtenä päivänä viikolla ja touhua riitti. Oltiin ulkona kun ei satanut, mutta sisälläkin riitti tekemistä. Ja nämä on kyllä innokkaita piirtelijöitä.
Niin ja leipureita myös. Tehtiin parin pellin verran kaurasämpylöitä. Saivat viedä kotiinkin tuliaisia mukanaan.Iltaisin ja sadepäivinä olen tehnyt itselleni sukkia. Koetan käyttää lankavarastoja vähemmäksi. Nyt kirjoittaessani tätä sukkien kantapäätkin on jo valmiit. Nämä saan valmiiksi varmasti ennen talvea. Yleensä mulla menee vuosi valmistumiseen.


Käytiin päiväseltään pojan perheen luona. Oikeastaan ihan hyvä kun oli vähän sateinen päivä. Ei ollut kuuma matkustaa autossa. En ole mikään automatkustaja. Olen aina voinut pahoin enkä yhtään nauti sellaisesta reissuamisesta. Ja aikakin käy pitkäksi kun en voi mitään tehdä muuta kuin katsella eteenpäin ja kuunnella radiota.
Matkalla on vähän kallista ruokailla, niin otettiin evästä mukaan. Kaapissa oli paistettua lohta ja siitähän sai makoisat leivät ja paprikapaloja kylkeen niin ateria oli ihan valmis.Toiseksi vanhimman lapsenlapsen synttärit oli eilen. Niistä juhlista nautin nyt ilman kuvaamista. Paikalla olikin itseni ja mieheni lisäksi kaikki omat lapset, molemmat vävyt ja miniä sekä kaikki viisi lastenlasta - 1-9 vuotiaita ovat nyt. Seassa oli vielä muita vieraita ja iso koira. Arvatkaapa oliko vilskettä? Onneksi oli kiva keli ja lapset pääsivät välillä ulos juoksemaan paljain varpain nurmikolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii