perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pohdiskelua pohtimisesta


Tylsää ...

Ei oo mitää tekemistä ja ulkona sataa ...

Täh? Miks mulla on tällanen olo? Miks masentaa? Miks mä vaa notkun täs tietokoneella vaikka olis ihan hyvin aikaa tehä jotain muutaki?


Näistä ajatuksista lähti tämän aamun kirjoitus alkuun. On ihan hiljaista ja istuin sohvalla kahvimuki kourassa. Ajatuksille oli tilaa kun ei tehnyt mitään vaa istuin ja join kahvia ja annoin ajatusten juosta.


Mun pää pohtii kaikenlaisia juttuja pitkin päivää. Siis mitäs ihmeellistä siinä ny on? Kaikkien päät pohtii. Mutta kuinka monta kertaa päivässä istut ihan tekemättä mitää ja vaan "kuuntelet" mitä siellä päässä liikkuu? Tää kuulemma olis terveellistä tehdä silloin tällöin. Viikko sitten törmäsin juttuun aiheesta ja se löytyy täältä.

Jutun mukaan kun ei tee mitään tähellistä ni ajatukset saa tilaa ja syntyy luovia ajatuksia. No mulla tää pitää kyllä paikkansa. Ei tartte kun pikkasen istua tyhmänä kahvimuki kourassa sohvalla tekemättä mitää ja jo tuli halu kirjoittaa blogiin pohdintaa. Joskus vastaavassa tilanteessa syntyy joku sisustusidea - tai jopa rypäs ideoita ja koko kämppä muuttuu - tai joku muu lennokas juttu lähtee alulle.


Mutta kun tietokoneella istuu ja selaa netin ihmeellistä maailmaa koko ajan tai pitkiä aikoja päivän aikana - ja sinisessä valossa vielä mikä mm. jarruttaa melatoniinin eritystä ja siten heikentää unen laatua ja määrää ja lisää huonovointia - niin ei ihme että ajatuksilla ei ole tilaa ja oma asioiden pohtiminen vähenee. Pää täyttyy ähkyyn asti tietotulvasta ja tulee ihan fyysisestikin huono olo.

Mikä siis neuvoksi?

Jospas lähtisin kokeilemaan itse vaikka parin päivän ajaksi seuraavaa: merkitsen ylös päivittäisen ajan mitä tietokoneella notkun, kuinka monta kertaa katson kännykkää päivittäin ja miten pitkään selaan nettiä silläkin ja paljonko telkkua tulee tuijotettua. Ja sitten seuraavaksi koetan saada näitä kaikkia aste asteelta vähennettyä ja tästä kaikesta teen raporttia. Katsotaanpas mitä tämä saa aikaan. Vai saako mitään?

Kuka muu lähtee mukaan kokeilemaan samaa? Laittakaapa kommentteja tulemaan mitä muutosta huomasitte. Vai oliko mitään muutosta? Mikä oli fiilis? Miten onnistuitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii