tiistai 25. lokakuuta 2016

Välipaloihin vaihtelua

Neljä vuotta sitten, kun aloitin elämäntapamuutoksen myötä syödä vähän paremmin, niin ruokavalioon tuli melkeinpä uutena ruokana maitorahka. Vuosi takaperin - jo kolme vuotta rahkaa syötyäni - tuli stoppi vastaan. Ei oikein enää tehnyt mieli syödä rahkaa missään muodossa eikä millää lisukkeilla. Pidin taukoa muutamia kuukausia ja jo silloin etsin, että mistä saisin proteiinia rahkan tilalle. Testasin muutamia proteiinilähteitä - lähinnä proteiinipatukoita ja heraproteiinijauheita - mutta en löytänyt minulle sopivaa. Sillä lailla sopivaa, että maha kesti hyvin turvottamatta ja että makukin olisi ollut mieluinen.

Otin rahkan takaisin ruokavalioon, mutta koetan vaihdella proteiinilähteitä vähän niin, että syön välillä jogurttia ja välillä piimää ja välillä enemmän kananmunia ja lihaa. Näin ei kyllästy ainakaan niin helposti yhteen ja samaan.Pari viikkoa sitten lähdin taas testailemaan uusia proteiinipatukoita ja tässä omaa raporttia siitä kokeilusta. Muistakaa kuitenkin, rakkaat lukijat, että tämä on yhden naisen mielipide ja näähän on aina makukysymyksiä. Yksi sopii yhdelle ja toinen toiselle, eikä makuasioista voi kiistellä. 


Ensin oli kokeiltavana Nutramino Lean protein bar/ vadelma-suklaan makuinen 60g. Proteiinia patukassa on 21g ja hiilareita 7,3g. Maku oli sanotaanko puoleen väliin saakka ihan ok, mutta sitten alkoi hera maistumaan suussa häiritsevästi ja minulla ainakin se kuiva massa ei mennyt enää oikein alas muuten kuin runsaan veden kanssa. Vadelmanmakua ei minusta paljoakaan huomannut, suklaa maistui enemmän. Tästä ei ainakaan minun suosikkiani tullut. 


Toisena oli maisteltavana Sportyfeel protein bar/ lakritsi-suklaan makuinen 60g. Proteiinia patukassa on 25g ja hiilareita 20,9g (sokereita 1,0g). Maku oli todella positiivinen yllätys. Ensimmäinen proteiinipatukka, jossa hera ei maistu yhtään eli lakritsi peittää maun hyvin. Jos parannusehdotuksen tähän laittaisin, niin suklaa voisi olla tummempaa - nyt se on maitosuklaata. Tämä on nyt mun suosikki - ehdottomasti! 


Viimeisenä tällä kertaa makutuomarin naposteltavaksi pääsi niin ikään Sportyfeel protein bar/ minttu-suklaan makuinen 61g. Proteiinia tässä on 22g ja hiilareita 18,9g. Voin sanoa, että näistä kolmesta patukasta tämä pääsee maun suhteen toiseksi, mutta vähän oli kuivan oloinen ja toiveena olisi ollut mintun maun lisääminen.

Hainkin tällä testillä sellaista välipalapatukkaa, missä ei heraproteiini maistuisi eikä kokonaisuus olisi liian kuiva eli voiton vei tällä kertaa kokeiltavista proteiinipatukoista tuo Sportyfeelin lakritsi-suklaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii