maanantai 5. joulukuuta 2016

Extriimii elimistölle

Sori, sori .. on varmaankin jonkun mielestä vierähtänyt jo enemmän kuin sallittu bloginkirjoitustauko.

Oon vähän koettanu olla vähemmän suorittaja tässä muutamia viikkoja. Säännöllinen blogin päivittäminen alkoi tuntua jo suorittamiselta eikä sellaselta kivalta tekemiseltä, niin se sai väistyä hetkeksi. Kuten myös maksimisykkeita tavoittelevat treenit, somen seurattavien juttujen määrä ... ja moni muu juttu.


Opiskelu on vienyt vähän aikaa, mutta sen aloittaminen on ollu kyllä tervan juontia. Joskin en oo koskaan tervaa juonut, mutta kaippa se vaikeeta on. Koetin laittaa itselleni aikataulua tehtävien tekemiseen ja sainkin yhden tehtyä ajallaan. Tai ainakin melkein. Viime tingassa huomasin, että siellä on vielä muotovirhe, minkä korjaamiseen meni ylimääräistä aikaa. Palautuksen jälkeen olo oli aika väsy. Kyllä toi tieteellisen tekstin kirjoittaminen on vaikeaa, kun on tottunut tuottamaan tekstin näin ihan sekavasti ja ilman lähdeviitteitä ja -luetteloita.


Somesta tosiaan poistin seurattavien listalta aika paljon mulle tällä hetkellä turhaa ja jopa negatiivista. Ja olen voinut aivan hyvin lukematta näitä juttuja, enkä kaipaa niitä enää. Otin tilalle pari positiivisempaa seuraamisen arvoista sivua. Kannatti.


Iltoihin olen lisännyt hengitysharjoituksia ja koettanut muistella päivän hyviä hetkiä. Niitä on onneksi ollut, joskus enemmän ja joskus vain se yksi pieni juttu. Ympärilläni on tällä hetkellä ihania ihmisiä. Voin sanoa, että unikin on ollut vähän parempaa nyt. Siis mikäli on saanut ilman naapurin kehnoja bassovoittoisia biisejä nukahtaa.

Yksi puhelu viime viikolla, kun mieli oli tosi musta, sai taas silmät auki. Ei kaikki ole niin synkkää, kuin sillä hetkellä tosi väsyneenä tuntui. Ja taas päätin saman asian: älä tee suuria ja kauaskantoisia päätöksiä väsyneenä ja vihaisena. Anna synkän hetken tulla ja olla ja mennä ohitse, ja sitten katso asioita uudella katseella. Voit jopa naurahtaa aiempia ajatuksiasi.

Esimerkiksi eilen, sain huonon uutisen tai tavallaan arvostelun heti aamusta ja olin lyödä hanskat tiskiin, en ainoastaan kyseisessä asiassa vaan kaikissa muissakin. Oli ihan paskat! ja hiiteen kaikki! -olo. Tänään oli olo ihan toinen. Arvostelu osui ja upposi ihan kohdilleen ja teen vaan korjausliikkeen ja that's it. Ei jääny arpia.


Oli aika jännä seurata miten tuo ajatusten juokseminen päässä meni. Eevi Minkkisen jossain webinaarissa hän neuvoi, että just antaa negatiivisten ajatusten tulla ja niitä voi vähän siirtyä sivulta katselemaan ja kuuntelemaan, ja antaa niiden olla ja ne menee pois. Ja koettaa olla menemättä mukaan.

Joku nyt ihmettelee tota jutun otsikkoa. Mitä extriimii tässä nyt on? Mieheni kanssa tänään keskusteltiin ruokajuttuja ja sen keskustelun päätteeksi pulpahti tuo otsikko päähän. Eilen söin nimittäin vähän sitä sun tätä mitä kaapista sattui löytymään ja sekös oli elimistölle extriimii ja vatsa toimi tänään vähän niinku vauhdikkaasti. Sitä kun päivästä toiseen syö tiettyjä ruokia ja sen jälkeen heittää kehiin kaikkee sekasin ni sekasinhan se vatsa-raukka menee.

Voihan sitä sanoa että extriimii on myös se, että elimistössä koettaa jyllätä stressihormoonin sijaan positiivisia hormooneja. Kaukana tää pessimisti vielä optimismista on, mutta kyllä tää tästä. Baby steps mennää.


Nytkin tätä kirjoittaessa naapuri yritti provosoida mua suuttumaan bassojumputuksella, mutta mitä tekee tää mummu. Laitoin kuulokkeet korviin ja omaa musaa tulemaan, samalla kun tein jääkaappiin huomista varten piparitaikinan. Eihän tässä voi murjottaa eikä rypistellä otsaa kun hyvä musa soi ja piparitaikinan ihanista mausteista tulee mieleen kivat lapsuuden jouluaatot.

Mitä muuta positiivista tällä viikolla ja lähiaikoina: salilla treenejä, ehkäpä lisää kössipelejä ja tiedä vaikka jotain uuttakin liikuntaa, ulkoilua, hierojalla käynti, webinaareja, käsitöitä, perheen pikkujoulut ja pakkasta eli loppuu toi mummojen kaatuilukeli. Kadut kiiltää tällä hetkellä liian kirkkaina pelkkää jäätä.

Mietipä sinäkin mitä kaikkea kivaa on tapahtunut ja mitä on vielä edessä. Saat vähän serotoniinia kroppaan. Oikein hyvää talvea kaikille. En toivota pelkkää hyvää joulua tai vuoden vaihdetta, vaan olkoon kaikki päivät hyviä. Kaamos loppuu pian ja sitten lähdetään kohti valoisampia päiviä. Koetetaan kestää. Syödään hyvin ja ollaan positiivisempia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii