sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Minkälainen on minun ruokasuhe?


Onko ruoka palkinto jostain vai onko se välttämätöntä ravintoa? Kuinka suhtaudun ruokaan? Onko jokin tapa mistä haluan päästää irti?

Tällaisia juttuja olen tässä viikon verran miettinyt. Alku-valmennuksen pohdintatehtävä antoikin aika lailla mietittävää. Ensin tuli ajatus, että eihän minulla mitään tapoja ole, mutta kun oikein pinnisti ja mietti niin alkoihan niitä löytyä.


Treenin jälkeen aika usein annoin itselleni luvan syödä jotain hyvää, noin niinkuin palkinnoksi hyvin tehdystä treenistä. Ansaittu palkinto? Jaahas. Tästä täytyy päästä eroon, ja pian vielä. Palkinto voi olla hyvä mieli, hyvä olo ja vaikkapa sitten joskus uusia treenivälineitä tai -vaatteita.


Kun syön nyt vähän vähemmän niin sitten voin ottaa kylässä kakkua vapaasti. Vai niin? Mitähän hyviä vitamiineja tässä tilanteessa jäikään saamatta? Niitä tuskin tuli kakusta saatua. Ruokaa on syötävä tarpeeksi ja oikein ja se kylässä nautittu kakku voi olla vain pieni pala ja sen voi nauttia ilman tunnontuskia silloin tällöin.


Yöllä syöminen? No niin tunnustan. Olen vähän ollut sellanen yönapostelija. Ja varsinkin, jos tiedän, että kaapissa on avattu piparipaketti tai jotain muuta todella hyvää, niin muiden nukkuessa hipsin keittiöön syömään. Ja morkkis on sen mukainen jälkikäteen. Jospa joisin vain vettä yöllä, eli jospa minulla onkin jano eikä nälkä.

Syön tänään vähän enemmän ja palaan sitten huomenna ruotuun. Noh, toki joku päivä tarve ruualle on suurempi eli esimerkiksi treenipäivinä. Mutta että se olisi jotenkin otettavissa pois jostain toisesta päivästä. Nounou. Ei itseä tarvitse rangaista siitä, että on vähän syönyt enemmän yhtenä päivänä.

Minulla työttömänä kaikki päivät ovat melkeinpä samanlaisia eli ei ole arjella ja viikonlopulla eroa. Eli ei ole sitä, että kun viikonloppu alkaa niin istun sohvalle, syön karkkia ja pizzaa koska olen ne ansainnut. Tai että lauantaina saunan jälkeen juon sen oluen tai jotain muuta säännöllistä juttua.


Koetan löytää sellasen rennon ja vähän sallivan syömisen tällä alku-valmennuksella ja melko hyvin tää on alkanut. Monta asiaa on tullut huomattua ja jo korjattukin osin.

Punnitsin itseni aamulla, mutta nyt ei ole viikon aikana tullu muutosta painon suhteen, siis ainakaan meidän vaa'an mukaan. Saldo tämän pariviikkoisen ajalta on -1kg. Viikolla käyn salilla kehonkoostumusmittauksessa ja sitten nähdään, että onko jotain fyysistä muutosta nahkan alla. Sitä kun vaaka ei kerro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii