maanantai 9. tammikuuta 2017

Tauko on ohitse ja kaikkee kivaa tiedossa

Säikähdin oikee, kun katsoin että milloinkahan olen kirjoitellut tänne blogiin viimeksi. Siitähän on jo yli kuukausi! No jo oli aikakin raapustaa jotain.

Mitään dramaattista ei ole tapahtunut. Jonkinlainen kyllästymisen poikanen vissiin vaan iski. Pidin taukoa ja täällä sitä taas ollaan.


Joulut ja vuodenvaihteet tuli vietettyä aika rennosti. En skitsonnu, niinku tytär joskus asian ilmaisi kun mulla alkoi ohimosuonet pullistelemaan. Sellanen pikkunen perfektionisti kun asustaa vielä mun sisällä ja hermo meinaa mennä jos kaikki ei suju niinkuin olin ajatellut. Nyt perheen pikkujoulutkin meni rennosti vaikka meitä oli 12 henkeä paikalla syömässä ja sen jälkeen kahvit vielä. Hyvin suunniteltu oli puoliksi tehty ja kun olin nukkunut vielä aika hyvin edellisen yön, niin kaikki sujui tosi hyvin.


Olen käynyt salilla treenaamassa pari kertaa viikossa, koettanut syödä terveellisesti ja ulkoilla. Nukkumisen laatuun olen satsannut, jotta jaksaa. Vahinko vaan, että kerrostalossa asumiseen kuuluu välillä ylimääräisiä ääniä, mitkä saattavat olla hyvän yöunen esteenä. Näin meilläkin. Toivon hartaasti, että asia korjaantuu pian.

Flunssarokote haettiin mieheni kanssa ja ollaankin säästytty influenssalta - ainakin toistaiseksi. Toivotaan, että rokote puree muuntautumiskykyisiinkin viruksiin koko talven. Minulla kun ei ole pernaa eikä siis normaalia vastustuskykyä niin en haluaisi saada influenssaa ja joutua jälkitautien kera sairaalahoitoon.

Niin ja tuossa joulukuulla tein päätöksen opiskelun suhteen. Lopetin sen. Suurin syy lopettamiseen oli se, että tammikuussa erääntyvä toinen maksuerä yliopistolle olisi ollut mahdotonta maksaa. Muutama yllättävä menoerä tuli tuossa joulukuussa ja talous olisi kaatunut ihan kumoon. Eikä tuo tieteellisen tekstin tuottaminen oppimistehtävissä ollut minulle mitään helppoa, joten vähemmällä stressillä pääsin kun lopetin tässä vaiheessa opinnot.

Haen edelleen töitä, ja onko vain minun toiveajattelua ja kuvittelua, mutta tuntuu että haettavia paikkoja on nyt enemmän kuin syksyllä ja oikeastaan pitkään aikaan. Peukkuja vaan siellä pystyyn, että vihdoinkin pääsisin johonkin töihin.

Pt:n kanssa ollaan suunnittelemassa tässä pikkuhiljaa mun kevät/kesäkunto -projektia. Tämän kuun lopulla otetaan ja mitataan kehonkoostumus ja siitä lähdetään tekemään tavoitteita ja sitten toteutusta. Varmaankin jotain voimaa lisää ja vireystaso kohdilleen on alkusuunnitelma ja sitä sitten vähän tarkennetaan yhdessä.

Viime viikolla tutustuin NLP-tekniikkaan. Ai mikäkö on NLP? Tästä linkistä voit lukea enemmän. Tapasin ohjaajan - sain pari tapaamista lahjaksi - ensimmäisen kerran ja kävimme läpi muutamaa tekniikkaa, joilla voin vähentää itse paniikkihäiriöitä ja vähentää jännittämistä. Tämän ekan tapaamisen jälkeen olin aika "kuuppa sekaisin". Vaikea niitä tuntemuksia on selittää. Mutta jotain tunne- ja muitakin lukkoja aukesi, koska muutama kyynel tuppas silmistä pariinkin kertaan. Aika hämmentävää itkeä ventovieraan ihmisen edessä. Teimme pari mielikuvaharjoitusta - ja kun minulla on hyvä mielikuvitus aina ollut niin tämä olikin osin aika helppoa minulle. Sain pari harjoitusta mitä voin itse jatkaa yksinkin. Ja kun olen valmis, varaan toisen tapaamisen. Vähän jännittää kyllä, kun ei taaskaan tiedä mitä tapaamisella tapahtuu. En oikein pidä ajatuksesta, että en hallitse tilannetta vaan sitä ohjaa joku muu. Mutta tämäkin on sitä epämukavuusalueelle menemistä tai kehittymisalueesta toiset myös puhuvat. Se onkin oikeastaan parempi sana, kehittymisalue.


Tänään alkaa myös kuuden viikon mittainen Alku-ravintovalmennus. Vähän olen jo päässyt tutustumaan ohjeisiin ja ryhmän oma facebook-sivusto kuhisee ja pöhisee jo aika hyvin. Lähinnä siis ruokavalio on maidoton, gluteeniton ja sokeriton - yllä pari esimerkkiä kuvissa. Ja nämä ensimmäiset kokeilupäivät ovat jo tuoneet pientä positiivista oloa. Eilen jaksoin ihan hyvin kävellä salille ja treenata salilla kovaa.

Tällä hetkellä vedän vanhoja vuoden takaisia pt-ohjelmia läpi ja koetan saada jonkin sortin kehittymistä aikaan. Hieroja on aukonut lihasjumeja tässä syksyllä ja alkutalvesta. Voimaliikkeet ei ole oikein kehittyneet kun lihakset on ollu jumissa. Nyt näyttää vähän paremmalta.

Alku-valmennuksesta tulee varmaan postauksia jatkossa, kunhan nyt aloitetaan kurssi oikein kunnolla. NLP:stä kirjoitan varmaan myös lisää jatkossa. Ja kyllä te kuulette varmasti myös noista treeneistäkin lisää.

Tästä tulee ihan huikee talvi ja kevät. Psyykettä kuntoon, ruokailut ja uni kuntoon ja vielä fysiikkakin kuntoon. Voiko parempaa olla? Odotan ihan innolla, tosissaan mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii