sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Fotojoogaa mielelle - kurssin aloitus

Kun salitreenit on kovia niin pitäisi olla vastapainoksi jotain kevyempää tai sitten jotain luovaa ja pohdittavaa juttua. Näin ainakin ne väittää.

Koetan sillon tällön ottaa päiväohjelmaan jotain erilaista ja tällä kertaa innostuin kurssista nimeltään Fotojoogaa mielelle. Osui ihan nappiin, koska tykkään valokuvaamisesta ja mietinkin tässä taas muutamien kuukausien tauon jälkeen ottaa kameraa esille.


Tarkistin kurssin vetäjiltä vielä, että tänään ja huomenna voi vielä ilmoittautua mukaan. Tervetuloa!

Kurssi ei ole valokuvauskurssi sen perinteisessä mielessä. Kurssin sivuilla kerrotaan että tämä verkkokurssi vie osallistujat tunnekuvamatkalle. Kuvien tekninen taso ei siis ole pääroolissa, vaan tunteet mitä kuvat herättää.

Nyt tällä ensimmäisellä viikolla ollaan kuvattu minäkuvia. Itse olen aika sinut kuvattavana olemisessa, mutta kaikkihan ei ole. Mutta miksei? Onko jokin tapahtuma saanut kuvaustilanteen tuntumaan epämiellyttävältä vai onko kuvaa katsonut aina tosi kriittisin silmin? Onko omakuva epäselvä? Eikö oman kropan hyväksyminen ja tykkääminen ole kohdillaan?

Omat kuvani tehtävässä ovat alla. Ensimmäinen on pari vuotta vanha ja toinen eilen otettu. Tämä kuvapari kertoo aika paljon minusta.


"Minussa on kaksi erilaista keskenään välillä kilpasilla olevaa luonnetta. Toisaalta ajattelen syvällisiä ja hiljennyn, olen luova ja pehmeä. Ensimmäinen kuva kertoo tällaisestä hiljaisesta ja seesteisestä hetkestä. Kroppani kaipaisi näitä hetkiä enemmän, tiedän sen. 
Mutta toisen kuvan toinen minäni treenaa lujaa salilla ja nauttii siitä. Nauttii kunnes rauhallinen puoleni sanoo stop! Sali on kuin toinen kotini. Jokin sinne aina vetää. Tämä on elämyshakuisen erityisherkän sisäinen kamppailu, että saisi nämä kaksi puoliskoa vaateriin keskenään. On jarru ja on kaasu."Mielenkiinnolla odotan seuraavien viikkojen tehtäviä. Ja sillä aikaa palauttelen mieleen mun järkkärin juttuja - päässyt vähän taidot rapistumaan kun en ole kuvannut muutoin kun kännykän kameralla. Voisin myös ottaa "aarteiden etsintää" kuvien muodossa tässä välillä. Tämän kurssin aikaisia kuvia saattaa satunnaisesti ilmaantua toiseen blogiini Like PiiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii