sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Fotojoogaa mielelle - kolmas viikko fotoilua

Kolmas viikko on jo takana tätä Fotojoogaa mielelle -verkkokurssia. Nyt viikon tehtävänä oli meittiä ja kuvata sellainen paikka tai tila, jossa voi rauhoittua, olla läsnä ja olla riittävä.

Itse olen vuosien aikana pikkuhiljaa tajunnut, että vesi on aika vahva elementti minulle. Ja jostain tässä pari vuotta sitten mulle tuli vahva muisto - hyvä ja rauhoittava - lapsuuden kesästä ja mökiltä. Siinä mökin puurappusilla istuessa, kun aurinko paistoi aamusta, oli lämmin ja laineet liplattivat rantakiviin. Etsin ja löysin vanhoista kuvista aiheeseen liittyvän kuvan.


Taustalle vielä lokkien kirkunaa ja puiden lehtien suhinaa, niin tässä on minun turvapaikkani. Se voi olla siis minkä veden äärellä tahansa ja muistikuva on niin vahva tuolta lapsuudesta, että osaan palauttaa mieleen saman tunnelman ja rauhan uudestaan ja uudestaan.

Lisäksi saimme tehtäväksi ottaa kuvan, jostain mistä tulee mieleen vahva tarina. Tätä kuvaa mietin vähän kauemmin ja kaivoin tähänkin lopulta vanhan parin vuoden takaisen kuvan. Se on otettu perheen retkipäivänä, mutta muutoinkin nuotiotuli palauttaa mieleen vaikka nyt rippikoulukesän ja lapsuuden mökkireissut ja siellä ulkotulella paistetut letut savun tunkiessa silmiin ilkeästi.


Minusta nämä kuvat ovat molemmat vahvojen tarinoiden kuvia. Ainakin itse voisin sepittää niistä monta hauskaa tai jopa synkkääkin tarinaa.

Kuvilla on aina tarina. Tai kuvista voi itse keksiä oman tarinan. Tää matka kuvien syövereihin on aika jännä. Toiset pohtimiset saavat melko vahvojakin tunteita pintaan, niin myönteisiä kuin vähän arkoja ja jopa ehkä lukkojen taakse piiloutuneita.

Kurssi jatkuu vielä pari viikkoa ja odotan innolla uusia tehtäviä. Tällä hetkellä on työn alla neljännen viikon tehtävät erilaisista kuvakulmista ja kuvien rajaamisesta. Mitä otan kuvaan mukaan ja mitä rajaan pois, kas siinä onkin pulmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii