torstai 11. toukokuuta 2017

Fotojoogaa mielelle - kuvien rajaamista

Neljäs viikko Fotojoogaa mielelle -verkkokurssin tehtävät veivät meidät kurssilaiset kuvien rajaamiseen ja miettimään mikä riittää, mitä tarvitsisi lisätä ja mitä poistaa. Tällä viikolla olikin useamman kuvan miettiminen/kuvaaminen. Toki saadaan käyttää vanhojakin kuvia, aina ei tarvitse juuri tällä hetkellä napattua kuvaa käyttää.

Ensimmäinen oli jokin sellainen juttu, mikä omassa elämässämme kaipaisi uudelleen rajaamista tai muuttamista. No minä olen usein saanut kuulla, että minun pitäisi opetella heittäytymistä ja ottaa vähän rennommin ja tekemään vähän enemmän spontaanisti asioita. Tästä tuli heti mieleeni pari vuotta vanha kuva meidän edesmenneestä kissasta Remusta. Hän oli mestari ottamaan rennosti. Tätä kuvaa ei voi katsoa hymyilemättä.


Toinen aihe oli ottaa/etsiä kuva, josta ei poistaisi mitään eikä siihen lisäisi mitään. Riittävä siis sellaisenaan. Tämä kuva on otettu viime kesänä tyttären tytön synttäriretkipäivänä, kun kävimme katsomassa joutsenia. Siinä on kaikki hyvään tunnelmaan.


Ja kolmantena kuvaparina jokin esine/asia pienenä suureen tilaan "hukkuneena" ja sitten rajattuna tarkemmin. Muuttuuko tunnelma, ajatukset ja tunteet?


Aika jännä on ollut huomata tämän verkkokurssin aikana, kuinka olen taas uppoutunut tähän kuvien maailmaan. Ne todellakin kertovat tuhat sanaa, jokainen.

Saamme kommentoida toistemme kuvia ja siinäkin on kiva huomata kuinka kaikki näemme kuvat aivan erilailla. Miksikö? Koska me kaikki ollaan erilaisia. Kaikilla on erilainen kokemusmaailma mikä tuo oman vivahteen tulkintaan. Rikkautta, sanon minä.

Verkkokurssia on vielä yksi viikko jäljellä ja huomenna saamme viimeisen viikon tehtävät. Odotan jo malttamattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii