tiistai 16. toukokuuta 2017

Fotojoogaa mielelle - viides ja viimeinen viikko

Viimeisen viikon tehtäviä oli kolme ja ensimmäisenä oli kuvata/löytää vanhoista kuvista itselle voimavarakuva, sellainen hyvän mielen kuva. Tämä on minulle helppo. Lähivuosina, kun olen ollut sairaana ja voimaton, niin voimia tuolloin toi edesmennyt kissani Eetu. Eetu oli minun hoitajakissa. Hän oli aina vierellä kun lepäsin. Sillä vaisto sanoi, että kaikki ei ole hyvin ja tarvitsin sen vierelleni.


Myös toinen tehtävä oli löytää voimavarakuva, mutta tällä kertaa vihreä luontokuva. Kotini läheltä ei ihan vielä paljoa vihreää löydy, joten turvauduin tässäkin vanhaan kuvaan. Se on otettu pari vuotta sitten keväällä kun kielot heräävät.


Kolmantena tehtävänä oli leikitellä kuvankäsittelyllä. Kun sain pari vuotta sitten itselleni digikameran - järjestelmäkameran - ja kävin peruskurssin myös kuvaamisesta, niin silloin kokeilin muutamia kuvia muokkailla uusiksi kuvankäsittelyllä. Tässä yksi kokeilusarja alla. Ensimmäinen kuva on alkuperäinen ja muut muokattuja. Sumu oli oikeasti noin sakea ja laskeutui kaupungin ylle. Viimeinen kuva on minusta vaikuttavin ja paras.

Nyt verkkokurssi on "suoritettu" loppuun ja alkaa "märehtiminen". Tällaiset mentaalikurssit ovat minusta niin pian ohitse, että tarvitsen aikaa hieman sulatella uudestaan kaikkea. Onneksi materiaalit on vielä hieman aikaa käytettävissä.

Tämän viimeisen viikon tehtävistä eniten askarrutti tuo vihreän voimakuvan löytäminen, koska minulle vihreä värinä ei ole mieluinen. No joo kyllä sillä lailla, että kevät on voimaannuttavaa kun uudet pienet puiden ja pensaiden lehdet puhkeaa ja vihreä ruoho tunkee mullasta ylös. Mutta jos mietin esimerkiksi mihin väriin - tai kuvioon - kiinnitän kaupoissa huomiota ja mitä haluan tarkastella lähemmin ja jopa ostaa, on raidalliset jutut ja vielä kun toinen raita on valkoinen ja toinen jokin perusväri - punainen, sininen tai musta - niin aina parempi. En käytä sisustuksessa enkä vaatteissa vihreää väriä lainkaan. No niin - taas innostuin tästä väriaiheesta. Siitä voisin kirjoittaa joskus ihan oman kirjoituksen.

Mutta nyt, kun kurssi päättyy niin mitähän nyt seuraavaksi? Täytyypä miettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii