keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Treenitaukoa

Kirjoittelin tuossa nelisen viikkoa sitten innoissani, että kevyt viikko oli treeneissä menossa ja innolla odotin jo päästä taas painojen kimppuun. Pääsin tasan yhden treenin vetämään salilla suunnitelman mukaan ja sitten kroppa olikin jo eri mieltä salitreenien suhteen.

Salitreenin jälkeisenä päivänä alkoi vasemmassa jalassa olla puutumista ja pistelyä. Venyttelin ja hieroin jalkaa ja ihmettelin, että mikähän vaiva nyt on. Viikonlopun ajan sama jatkui. Lisäksi pakaraa kuumotti ja se oli tosi kipeä. Aika vahvoja särkylääkkeitä sain niellä, että tuskat poistuivat. Maanantaina mulle riitti ja soitin terveysneuvontaan ja sain ohjeen käydä lääkärissä päivystyksessä. Ja niinhän teinkin.


Sairaalalla oli remontti menossa ja tovi saatiin kuunnella niitä ääniä. Pääsin hoitajan luo ensin ja sitten lopulta lääkärin luo. Hoitajan haastattelun ja lääkärin tutkimusten jälkeen olin sen verran viisaampi, että verenkierto oli ihan ok ja samoin oli refleksit kunnossa. Mitään muuta lääkäri siis ei löytänyt kuin kireitä lihaksia alaselässä ja pakaroissa. Siis hierojalle mars taas. Niin ja venyttelemään ja lisäämään liikkuvuutta. Treenit ovat olleetkin nyt lähinnä kevyttä kävelyä ja tuota venyttelyä.


Alustavasti oltiin hierojan kanssa sovittu reilun viikon päähän tapaaminen, mutta kyselin jotta olisikohan aiemminkin jo aikoja. Ja löytyihän niitä, onneksi. Päästiin heti korjaamaan vaivaa.

Nyt olen käynyt kolme kertaa ja eilinen hieronta oli jo hieman siedettävää. Kireyttä löytyi niin alaselästä kuin reisistä ja pakaroistakin. Välin vesi valui silmistä hieronnan aikana, niin kipeitä jumeja löytyi ensimmäisillä kerroilla. Eilen oli enää pari kipeää kohtaa.

Sain joka hieronnan jälkeen venyttelyohjeita ja tällä kertaa olen myös niitä tehnyt. Jatkoa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta katsotaan jospa hieronta auttaa.

Nyt en pidä kyllä mitään kiirettä palata salille. Kroppa kuntoon ensin ja sitten katsotaan pikkuhiljaa.
Muutenkin olen tässä miettinyt tulevia treenejä, että mitä liikunnalta haluan ja mitkä ovat tavoitteet. Mutta näitä miettiessä olen taas laittanut pääpainoa - kehonhuollon lisäksi - mentaalipuolen treenihin ja Fotojoogaa mielelle -verkkokurssi jatkuu vielä hetken. Tämä kurssi on antanut jo paljon ja valokuvaus on taas tullut harrastuksiini takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Julkaisen kommentit kun olen ne ensin lukaissut läpi.
terveisin Pii